Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Endelig en verdensmester!


Etter 24 magre år fikk Norge endelig en juniorverdensmester på skøyter. Håvard Bøkko innfridde alles forventninger og vant på en suveren måte. Ikke siden Eric Heiden i 1978 har noen vunnet VM med så klar margin. Håvard var nesten 2,5 tidspoeng foran sin fremste utfordrer, nederlenderen Wouter Olde Heuvel.
   Forrige norske juniormester var Geir Karlstad, som tok sin tittel i Innsbruck i 1982.
   Håvard satte også norsk juniorrekord i liten firkamp og mesterskapsrekorder både på 3000, 5000 og sammenlagt. På 3000 meter var han bare snaue to sekunder bak sin egen verdensrekord.
   Også de to andre norske deltakerne, Christoffer Fagerli Rukke og Joachim Haugen leverte solid innsats og endte på henholdsvis 14. og 32. plass.

Over: Håvard sammen med sølvvinneren
Wouter Olde Heuvel (t.v.) og bronsevinneren
Shingo Hashibami.

Til høyre: Håvard i aksjon på 5000-meteren.

Verdensmesterne: You Rim-Kim og Håvard Bøkko. Joachim Haugen på 1500 meter.

Christoffer Fagerkli Rukke på 5000 meter.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.