Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Falken med ti løpere
i eget junior-NM


Falkenløpere som gleder seg til årets store begivenhet på hjemmebane:
Foran f.v.: Anne Marie Følgerø, Maria Tønne, Erlend Sognli Høyem
Bak f.v.: Kai Owesen Hansen, Torstein Ohr, Steffen Owesen Hansen og Ben André Pedersen Schjerpen. Hilde Kristine Ohr, Martin Strickert og Jørgen Tønne var ikke med da bildet ble tatt. (Foto: Per H. Hansen)
 

 

Til årets all-round mesterskap har ikke mindre enn 10 løpere fra arrangørklubben Falken greid å kvalifisere seg. Dette er kanskje ikke så bemerkelsesverdig i seg selv, men når det legges til at hele sju løpere ennå går i jr.B, forteller det om en prestasjon litt utenom det vanlige.

 

I skrivende stund vites ikke om så mange deltakere fra samme klubb i ett og samme mesterskap. Det hører også med at de 10 utgjør hele stallen av jr. A og B. Dette må uansett være ganske unikt og enestående i norsk mesterskapssammenheng.
  Det rent sportslige bak resultatene hadde vanskelig vært mulig uten Torgrim Tønne. Han har gjort enorme innsats for å løfte trøndersk skøytesport ved å gjøre tilgjengelig riktigere treningsmetoder og bedre kompetanse til regionen, blant annet i tett samarbeid med NSF og Olympiatoppen i Trondheim.

Godt klubbmiljø
Godt miljø, kameratskap og dugnadsånd har alltid vært klubbens mest sikre varemerker helt siden starten i 1920-åra.
  Falkentrener Asgeir Hansen ser det høye antall kvalifiserte løpere som et direkte resultat av et trygt og godt miljø. Dessuten går de fleste på Heimdal VGSs skøytelinje. -Vi går inn for at alle skal fungere i en gruppe, da vi er sikker på at både sosiale relasjoner og sportslige resultater skapes i en prosess. Denne prøver vi å få til ved hjelp av et konstruktivt samarbeid mellom gode trenere og ambisiøse løpere. Dette bekreftes av leder Lisbet Strickert, som legger til: -Jeg er helt sikker på at dette skyldes godt, grundig og planmessig rekrutteringsarbeid de senere åra og ikke minst gode trenere i Falken; trenere som vet å sette, ikke bare løperen i fokus, men har blikk for hele mennesket.

Dugnadsklubben Falken
Uten nevnte varemerker hadde knapt klubben overlevd, mener Strickert.
  – Jeg var litt «småskeptisk» da jeg i forbindelse med forbundstinget i mai 2005 kastet meg frampå og ba om å få arrangere junior NM allround februar 2006 uten å ta dette opp i styret. Vi hadde tross alt nettopp arrangert NM sprint senior 2005. Jeg var redd for at arrangørstaben syntes det ble vel heftig. Min engstelse var helt unødvendig! Budskapet ble positivt mottatt, - alle ville stille opp igjen. Vi har en solid arrangørstab bestående av foreldre, besteforeldre, tidligere aktive og ja, rett og slett ildsjeler. Jeg er etter flere arrangementer de senere åra svært imponert over den samla kompetansen denne gjengen innehar, og ikke minst den kompetansespredning vi får til ved at vi hele tiden får med nye aktive og derigjennom foreldrene. Under junior NM 2006 har vi totalt 35 funksjonærer i sving på banen. I tillegg kommer gode medhjelpere som sørger for servering, innkvartering, bankett med mer. Dugnadsinnsatsen er rett og slett enorm”,sier hun og vet samtidig hvor hun skal rette takken.

Mesterskapsforberedelser
Som nevnt tar klubben arrangørrollen sin alvorlig. Strickert forteller at hovedkomiteen startet arbeidet i sommer. -Vi har hatt møter med komiteer og funksjonærer og drillet oss i ”selvtester”. Det er viktig for oss som arrangør at løpere og ledere/trenere får de aller beste rammene rundt NM. Hun legger ikke skjul på at det å ta på seg arrangementer av et mesterskapsformat ikke nødvendigvis går helt uten uforutsette problemer.
  – Vi har blant annet slitt med høyttaleranlegg, tidtakeranlegg og dataprogram som er delvis byttet ut. Løperhotellet vårt la i tillegg plutselig ned all drift, så vi måtte inngå ny avtale med et annet hotell (Scandic Nedre Elvehavn) i full fart. Vi har ikke minst slitt med å få en økonomi som gjør at det hele ikke ender opp med et gigantisk underskudd. Jeg ønsker alle velkommen til Trondheim og to fine mesterskapsdager på Leangen. Alt legger til rette for det, til og med det trønderske værvarselet er på vår side denne gang, avslutter en positivt spent Lisbet Strickert på vegne av Sportsklubben Falken og arrangørstaben.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.