Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Tromsø forbereder seg til landsmesterskapet


Lederen i hovedkomiteen for Landsmesterskapet 2007 i Tromsø, Leif Harry Hansen, har inntatt startposisjonen for arbeidet med arrangementet. - Vi vil lage et mesterskap med stil, sier Hansen.

(Foto: Bladet Tromsø)

Mens resten av Norge forbereder seg til sommer og sol, forbereder Tromsø Skøyteklubb seg til Landsmesterskapet 2007.
 
Arbeidet med å gjøre klart til det som gjerne omtales som et uoffisielt NM for aldersbestemte klasser, er i full gang. Aldri tidligere har et landsmesterskap, som samler deltakere i alderen 12–16 år, blitt arrangert så langt mot nord. Men 11. og 12. februar neste år vil et par-tre hundre unge skøyteløpere kjempe både mot hverandre og klokka for å oppnå best mulig tider på verdens nordligste kunstfrosne skøytebane.
 
En egen hovedkomitè har i flere måneder arbeidet for å forberede alt som skal til for å lage et vellykket mesterskap. Leif Harry Hansen er leder i hovedkomiteen. Hovedkomiteens målsetting er ikke bare å lage et vellykket mesterskap, men et mesterskap med stil!
 
– Vi ønsker å bruke Landsmesterskapet til å skape interesse for skøytesporten. Vi ønsker å gjøre det trivelig for både deltakerne og alle de andre som er involvert i mesterskapet, sier Leif Harry Hansen.
Selv er Hansen kjent som en meget habil skøytesprinter, som har vunnet veteran-VM for sprintere to ganger. Han har dessuten vært leder av hovedkomiteen hver eneste gang Tromsø Skøyteklubb har arrangert større mesterskap de siste 12 årene.
 
– Vi jobber hardt for tiden for å få i stand en hotellavtale og andre ting som er vesentlig for arrangementet. Informasjon vil bli lagt ut på www.landsmesterskapet.no etter hvert som de arrangementsmessige sakene blir avklart. Vi tar utgangspunkt i at mesterskapet vil medføre at ca. 500 løpere, ledere og foreldre kommer til Tromsø LM-helgen, sier Hansen som også har som målsetting for arrangementet å få fram gleden ved å være aktivt med i et fellesskap.
 
– Det har alltid kommet noe positivt ut av mesterskap som er arrangert i Tromsø. I 1994 arrangerte Tromsø Skøyteklubb junior-NM. Eskil Ervik ble mester og storløper i etterkant. I 1996 arrangerte vi NM allround. Petter Andersen ble mester og storløper i etterkant. I 2003 arrangerte vi Sprint-NM. Rune Stordal ble mester og storløper med verdensmesterskap på 1500 meter i etterkant. Forhåpentligvis blir det nye mestere også i etterkant av Landsmesterskapet 2007 i Tromsø, sier Leif Harry Hansen og inviterer til hyggelige skøytedager i Tromsø i februar neste år.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.