Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Flotte representanter for Norge!


Årets gutte- og jentelandskamp ble arrangert i Pori i Finland siste helgen i februar. Etter en lang reise via Helsingfors og Tampere, ankom laget Pori fredag kveld, dessverre litt for sent for istreningen. Alternativet ble en joggetur i byen, etterfulgt av skøyte-imitasjon, tøyinger og pizza.

Lørdag morgen våknet vi til kaldt og fint vintervær, og la i vei for å finne skøytebanen. Flere av løperne var spente på hvordan det for første gang ville bli å konkurrere på 333,3 m bane, og la derfor vekt på god tilvenning på kunstisen. Utover formiddagen varmet sola skikkelig, og løpene ble avviklet i det reneste påskeværet, med tildels bløt is. På den innledende 500 m ble nok banevalget delvis utslagsgivende for resultatene, med en kort startlangside mot en lang sving for de som hadde trukket første ytre. Uansett forhold og banetrekning, de norke løperne fant seg godt til rette og gjorde så og si rent bord i alle klasser. Dagen ble avsluttet med spennende stafetter. Stafett er jo stafett, men denne gangen unngikk vi uhell, og de norske lagene vant dobbeltseier både i jente- og gutteklassen.

Lørdag kveld hadde arrangørene lagt opp til en hyggelig bankett, der løpere, trener og andre inviterte koste seg med god mat og hyggelig sosialt samvær. For de «førstereisende» deltagerne ble det en spesiell kveld, med middag og underholdning kun iført skøytetrikot. Flere av debutantene kommer nok til å huske den svenske kortleken de fikk være med på.
Søndagens løp ble avviklet under vesentlig mer vinterlige forhold, med snø og delvis surt vær. Debutant Roald fikk nærkontakt med den finske vinteren, da han falt på 1000 m og skled mange meter ut av banen så snøføyka stod. Dette var imidlertid det eneste feilskjæret for de norske løperne, som forøvrig gjennomførte nok en fin konkurransedag med mange gode prestasjoner. Sammenlagt ble det veldig lite spennende, med et norsk lag som samlet flere poeng enn de to andre landene tilsammen.

Det var en utrolig positiv gjeng som denne helgen representerte de norske fargene i Finland. Livlige ungdommer med futt og fart, men også med klar skjerping før og under konkurransene på isen. Løperne er flotte representanter for klubbene sine, og en klar indikasjon på at det jobbes seriøst rundt omkring i landet. Norsk skøytesport har mye å glede seg til i framtiden, både på gutte- og jentesiden!

Lars og Ståle takker alle deltagerne for en minnerik landskamp!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.