Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Landslagsseier i rulleskøytefinalen


Finalen i rulleskøyteshowet ”Inline Tour/Terra Cup” ga seier til isskøyteløperne ved Henrik Christiansen, over inlinespesialistene. Samtidig ble arrangementet på Valle Hovin en fin dag for mange jenter og gutter som fikk lære seg mange av rulleskøytesportens grunnelementer og finesser.

En entusiastisk gruppe av inlineentusiaster, de fleste fra Freestyleslalom, med Thomas Engeseth i spissen, veiledet barna gjennom generelle ferdigheter på rulleskøyter. Et tjuetall jenter og gutter gjennomførte en test i form av et ”stemplingskort” hvor de bremset, viste tyngdeoverføring, balanse, svingteknikk og gikk runder.
   Også Rollers, med Franklin Eekhout i spissen, ga av sine kunnskaper. Ikke bare barn fikk instruksjon; en kar på 65 år hadde tatt turen fra Jevnaker-traktene for å overføre sine isferdigheter til betongen på Valle Hovin.
   En gruppe utøvere av den såkalte ”aggressive”-delen av inlinesporten hadde tatt turen, og fikk med seg en del av barna til å teste ut stunt for de mer vågemodige.

100-meter populært
Et improvisert 100-meterløp med fellesstart for fire-fem løpere av gangen, ble meget populært. Nasjonale mesterskapsstartere fra vintersesongen, Morten Juvdal og Finn Bøhler, sørget for at ungene var i trygge hender.
   Aktiv Skøytelubb og Oslo Skøiteklub hadde påtatt seg arrangementet, på vegne av Norges Skøyteforbund. Datoen 1. juli var ikke ideell, og været innbød mer til bading enn til rulleskøyteløp. Ut fra dette var arrangørene godt fornøyd med mediaomtalen på forhånd, og med frammøtet til finalen i ”Inline Tour/Terra Cup”.
   ASK hadde de aller fleste av funksjonærene, og Hege Bratli gjorde en kjempejobb som pådriver, planlegger og arrangementsleder.
   Ex-skøytepresident Rune Gerhardsen, som er leder for ”idrettskomiteen” i Oslo bystyre, fulgte stevnet. Han likte åpenbart det han så, og sa til arrangørene at dette arrangementet burde gå på rådhusplassen i Oslo neste år. Det er en tanke som er vel verdt å følge opp.

Skøytepresidenten
Nåværende skøytepresident Terje Andersen kom rett fra Gardermoen og ISU-kongress i Budapest, for å ta seg av premieutdelingen for finalestevnet i Terra Cup og for sammenlagtpremieringen i cupen.
   Landslagstrener Peter Mueller fulgte også stevnet, og tok imot en invitasjon om å informere publikum og deltakere litt om status i landslaget. Han fortalte også litt om hvor viktig inline skøyteløping er for isskøyteløperne.
   Arrangørene ASK og OSK var skuffet over at Skøyteforbundet ikke sørget for å holde ord når det gjeldt deltakelsen fra landslaget. I pressemeldinger og i annen informasjon til media hadde arrangørene naturlig nok reklamert med Eskil Ervik, Øystein Grødum og Maren Haugli – men ingen av dem kom. Ingen av jentene på landslaget stilte for øvrig opp på Valle Hovin.
   Fin innsats fra andre landslagsløpere og fra løpere i Region Østviken gjorde at det likevel ble sus over finalen i Terra Cup.

Henrik vant
Tine Køpke fra Asker SK og Region Østviken var suveren blant de kvinneløperne, og holder nå banerekorden på 1500 m for inline på Valle Hovin med 2,48,6.
   I klassen for menn ble Henrik Christiansen fra Asker SK den første landslagsløperen som klarte å beseire den spanske inlinespesialisten Asier Peña Iturria i et Terra Cup-stevne sammenlagt. Henrik vant både 1500 m og 10.000 m på banerekordttidene 2,26,1 og 18,20,0.
   Petter Andersen fra ASK, som har lagt opp, satte banerekord på 500 m med 47,2. Selv om Petter ikke gikk til topps i finalen, holdt banerekorden fra kvalifiseringsheatet stevnet igjennom.
   Normalt noteres ikke tider i inlineløp, men arrangørene syntes det var et poeng i seg selv å få notert ”rulletider” på Valle.
   Asier ble nummer to sammenlagt, mens Even Wetten fra Hamar IL og landslaget tok tredjeplassen foran den danske inlinespesialisten Kasper Hesselbjerg.
  I det totale sammendraget i Terra Cup rykket Henrik opp fra femte- til tredjeplass, mens Asier og Kasper fra inlinelaget Carite beholdt første- og andreplassene de hadde etter de fem første stevnene.

Tine Køpke gratuleres av skøytepresident
Terje Andersen.
De tre beste i herreklassen i Terra Cup
2006: f.v. Kasper Hesselberg, Asier Pena Itturria og Henrik Christiansen.

Mange unge «inlinere» fikk prøve forskjellige øvelser under kyndig veiledning.

Denne gutten behersker "rails"!

 
 
 
 

Fra finalen på 1500 meter for jenter.

Jevnt og spennende i innspurten på mennenes 500 meter.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.