Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Fantastisk samling i Hareid


Norges Skøyteforbunds forbundsgruppe har vært på en fantastisk samling på Hareid i en uke i mai. Samlingen er et resultat av ivrige skøyteentusiaster i Hareid som tok initiativ og inviterte laget over til en treningssamling.

Planleggingen startet allerede våren 2006 – ordfører Willy Nesset startet prosessen - og vi i Norges Skøyteforbund er meget imponert over det opplegget og den rammen samlingen fikk.

Entusiastene på Hareid hentet laget på flyplassen i Ålesund med biler – og de hadde tatt med stor henger slik at alle sykler og bagasje kom med. Det ble en fin tur langs kysten og i imponerende tunneler før vi tok fergen over til Hareid. Vel fremme i Hareid ble vi innkvartert på koselige Hareid Hotell. Her ble vi møtt av flere entusiaster – vi fikk briefing i alternative sykkel trasseer, løpe muligheter, vekt muligheter, samt selvfølgelig en meget god og flott rulleskøytebane.

Allerede første dag ble vi tatt med ut på en fantastisk tur på havet i en stor fiskebåt. Vi var på havet i 5 timer, med innlagt tur til Ålesund for innkjøp av diverse tilbehør til all fisken som ble fanget. Ble tatt en stor mengde sei, et par torsk, samt at Dag Erik fikk en ”mindre pen fisk” fra havets store dyp. I Ålesund ble det også tid for en løpetur opp til Fjellstua på Aksla. På vei hjem ble det servert nytrukket sei med tilbehør. Det ble en del bølger på hjemveien – noe ikke alle landkrabber setter stor pris på – men til alt hell ble ingen veldig syke.

Det skjedde også andre innslag av kulturell art. Vi ble invitert på skøytefest fredags kveld. Dette var et flott arrangement med musikk, dans, oppvisning – og ikke minst var det et sus av skøyter og nostalgi. Det var en ramme rundt arrangementet som man vil tro var lik den man hadde på Bislet i gamle dager – flagg, skøyte sanger, kommentatorer (Jorsett), etc. Laget ble gjort stor stas på, med detaljert informasjon av en meget engasjert Einar Måseide. Vi ble også invitert til omvisning på Ishavsmuseet, med god guiding og med servering av sel kjøtt. Grill aften ble det også med god mat og drikke, samt litt gitar spill som seg jo hør og bør passer perfekt for en ”cowboy” fra USA.

Treningsmulighetene i Hareid var meget gode. Det ble mange gode rulleskøyteøkter på en perfekt bane, glimrende sykkelturer i fantastiske omgivelser, fine turer i fjellet, samt at det var gode muligheter også for styrke treningen. Noe mer trenger man ikke for å trene optimalt, så vi kommer gjerne tilbake.

Norges Skøyteforbund vil med dette takke for en FLOTT samling på vegne av løpere, trener og støtteapparat. Det var mange som var med å gjøre denne samlingen til den opplevelsen og det treningsfaglige utbyttet som vi fikk igjen, men vi må få rette en spesiell takk til Willy, Jon Åge, Atle og Einar.

TUSEN TAKK FOR EN FLOTT SAMLING!

HILSEN
Alle på forbundsgruppen & Norges Skøyteforbund

På sykkeltur i flotte omgivelser. Fiske- og grilltur.
Omvisning i Ishavsmuseet. Peter Mueller og Einar Måseide i båt.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.