Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger

Fire nordmenn i Karlstad

Det tredje løpet i Nordisk Inline Cup ble arrangert i Karlstad i helgen, og Norge deltok med fire løpere. Vår deltakelse ble noe redusert pga sykdom og jobbsituasjoner, men de som deltok gjorde en topp innsats.

Sprintøvelsene ble kjørt på en parkeringsplass, med distansene 200 og 500m for de yngste og 500 og 1000m for de eldste løperne.

I barneklassen deltok Hans August Punther og Marius Bratli, to unge løpere som begynner å bli vant med deltakelse i inline. De gjorde en flott innsats på begge distanser, og ble belønnet med medalje og gave fra arrangøren.

I juniorklassen var det hyggelig å se at Mathias Lindblom fra Sødermalms IK var tilbake etter en pause fra både hurtigløp og inline, Mathias vant begge sprintdistansene foran Mattias Åkesson fra MAIF Skrinnarna Motala. I eliteklassen for damer vant Helena Gustavsson fra Skellefteå AIK Cykel, hun har vunnet samtlige distanse under denne cupen som hun leder foran Kati Koota fra Finland. Helena kommer også til Oslo og deltar på det fjerde og siste løpet under Nordisk Cup.

I eliteklassen for herrer stilte Adam Knutsen fra Aktiv Inline på startstreken for første gang under Nordisk Cup, og det skulle ikke bli enkelt for ham. På 500m ble han satt opp i samme heat som Johan Håmås fra Stockholm Speedskaters, som leder denne klassen sammenlagt så langt i cupen, og Daniel Friberg fra Team Rollerblade som ligger på annenplass. Adam gjorde sin oppgave og gikk videre til en B-finale på denne distansen, og gjennomførte to gode sprintøvelser.

I klasse senior A vant Thomas Braunerhielm fra Team Rollerblade samtlige distanser, og i klasse Senior B vant Magnus Ericsson også fra Team Rollerblade. Vår fjerde deltaker var Stein Punther i klasse Senior C, som igjen gjorde en glimrende innsats - han kom lagt nærmere sine konkurrenter enn tidligere.

Maratondistansen 10 km ble arrangert inne i byen, sammen med det årlige Stadsloppet. Med skyfri himmel og mye publikum langs veien, sto ca 280 løpere på startstreken. Adam Knutsen gikk inn til en utrolig flott 22. plass, Stein Punther kom inn på en 174. plass. En utrolig god innsats av begge løperne.

Bildet: De norske deltakerne, bak fra venstre Adam Knutsen og Stein Punther, foran fra venstre