Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Minnene som var borte...


Det var med stor glede Kjellaug og jeg satte oss i bilen utenfor hotellet i Cortina i sommer. I blikket vårt sto det «Misurina-sjøen». Kun 15 km unna var stedet hvor mine skøyteminner starter.

Det var bratt disse kilometerne opp. Dopet eller ikke dopet; årets Giro hadde passert denne veien på en av årets etapper – imponerende – men det var altså sjøen som var målet. Vi parkerte bilen, men jeg så ikke noe skilt som fortalte om de olympiske leker i 1956.

«Informasjon» sto det på  et skilt – endelig.

– Hvor er informasjonen om de olympiske leker, spurte jeg.

– Cortina? svarte han bak disken.
– Nein, nein, hier Misurinasee – patinage!

Han skjønte ingenting! Neste shop – samme spørsmål, samme svar. Dette gjentok seg 2-3 ganger til. Så i den siste: – Ja, fikk jeg til svar. – Du er den andre som spør.

– Wir sind aus Norwegen og er interessert i skøyter.
– Den første i år som spurte var også fra Norge!

Dett var dett! Jeg kunne ikke annet enn å bli fotografert like ved starten på 5000m (?). Ingen kan svare, men jeg hørte suset fra de olympiske skøyteløpene i 1956 – som den eneste.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.