Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NM og LM i kunstløp:
Flott gjennomført arrangement


En bukett medaljevinnere: f.v. Ann-Julie Arnesen (sølv), Michael Chrolenko (gull), Erle Harstad (gull), June Falk-Larsen (bronse)  og Kim Nilsen (gull).

Årets LM og NM i kunstløp gikk i Askerhallen i helgen. Asker kunstløpklubb sørget for en fin ramme rundt mesterskapet, og bekreftet sin dyktighet som arrangør. Klubben har også dyktige løpere – de tok fire av seks gullmedaljer!

De som tok turen til Askerhallen fikk se mange flotte enkeltprestasjoner, og det er ingen tvil om at nivået har hevet seg. Dommeren Emilie Billow fra Sverige, som også dømte fjorårets mesterskap, sa hun var svært imponert over nivåhevingen som har vært det siste året.

Tvillingkamp i Junior C
I denne klassen knivet tvillingene Anne Line og Camilla Gjersem fra arrangørklubben om gullet, godt støttet av en ivrig og imponerende heiagjeng på tribunene. De vant hvert sitt program, men sammenlagt var det Camilla som ”trakk det lengste strået”. Celine Mysen fra Tønsberg Turn tok bronsen etter å ha levert to flotte program. Mange løpere nærmer seg stabilitet i dobbel aksel og trippelhopp – og skøyteferdighetene og tempoet er bra.

Dobbelt AKK nok en gang
Arrangørklubben hentet hjem de to gjeveste medaljene også i B-klassen. Her var det Hilde Aaby som erobret det øverste steget på seierspallen etter to stabile program, med bl.a fin dobbel aksel. Oda F. Halvorsen kapret sølvet foran Anine Rabe fra Tønsberg Turn. Også her lover skøyteferdigheten og programmene bra for årene som kommer.

Suverene Simon
I Junior B gutter var Simon Bergersen fra TT suveren. Han hadde god grunn til å stråle over sin gullmedalje i LM etter å ha vist frem dobbel aksel og vunnet med 10 poengs margin. Sølvmedaljen gikk til Askers Christian Nilsen mens bronsen havnet i Tønsberg hos Sune Klausen.

Erle juniormester
Norgesmester for junior ble Erle Harstad fra Asker KK. Hennes flotte kortprogram på lørdagen la grunnlaget for seieren, for her leverte Erle god vare! Under søndagens friløp var det en del ustabilt for de fleste, men sølvvinner Ann Julie Arnesen fra Storhamar IL vant friløpet. Bronsemedaljen gikk til June Falk-Larsen fra Trondhjems SK.

Junior menn
Kim Nilsen fra Asker KK satte en gledelig ny personlig poengscore. Han leverte to gode program og ble kåret til Norgesmester for junior.

Michael tilbake
Michael Chrolenko fikk seg en fin gjennomkjøring før EM, som begynner om en uke. Lørdagens kortprogram gav ny poeng-pers. Han imponerte publikum og dro sannsynligvis på seg litt selvtillit også! Til tross for skadeproblemer og kneoperasjon i høst, har Michael utviklet seg ytterligere. Vi krysser fingrene for at Michael når finalen i Warszawa EM!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.