Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Gøy på «Right to Play Cup»!


Spk. Falken inviterte til Right To Play Cup på Leangen kunstisbane 10. og 11. mars 2007. Right To Play Cup var årets siste kretsstevne, og målsettingen var å gjøre noe ekstra og annerledes ut av en sesongavslutning på glattisen. Resultatet ble 75 entusiastiske skøyteløpere som hadde det skikkelig gøy!

Hensikten med Right To Play cup var å Skape et annerledes skøyteløp på Leangen med andre øvelser, distanser og samspill samt bygge broer mellom klubbene og tydeliggjøre samarbeidet mellom Right To Play og Spk. Falken.

Målet ble over all forventning innfridd, og løpere, publikum, trener og funksjonerer hadde en engasjerende og litt annerledes skøytehelg. Distansene utenom 100 m, 500 m, 1000 m og 1500 m individuelt, var nemlig stafett i motsatt ”kjøreretning”, altså høyresving, og cupen ble avrundet med 3000 m lagtempo. Skal si at mange fikk erfare ”gammel vane, vond og vende”.

Hva er Right To Play Cup?
Spk. Falken ønsket å prøve noe nytt og spennende på Leangen med nye øvelser og distanser, og vi valgte å kalle det Right To Play Cup for å tydeliggjøre samarbeidet vi inngikk med organisasjonen i 2006. Vi har jo alle sett eksempler på hvordan lek og idrett kan bygge selvtillit, lederferdigheter, samfunnsengasjement og broer mellom etiske og andre ulikheter i samfunnet. Idretten formidler viktige verdier som selvtillit, samarbeid, kommunikasjon, inkludering, disiplin, respekt og fair play. Derfor mikset vi klubber, klasser og kjønn, slik at det ble en lagkonkurranse. Rundetider var ikke det som sto i fokus for denne helga.

Deler overskuddet
En stor takk til sponsor BTU – Brønnteknologiutvikling – som dekket alle utgifter for å kunne gjennomføre Cupen på ønskelig måte. Det gjorde at Spk. Falken fikk et overskudd etter at alle klubbene i kretsen hadde betalt startkontingent, samt at klubben ble sponset fra bedrifter som ønsket å bidra med en liten sum. Spk. Falken ønsket derfor å dele overskuddet mellom seg og Right To Play, slik at flere barn i verdens mest vanskeligstilte områder får mulighet til å leke og drive idrett.

Pizza og Premieutdeling
Etter stevneslutt, inviterte Spk. Falken og BTU til pizza for sesongavslutning og premieutdeling. Gro Eide fra Right To Play Norge deltok aktivt under premieutdelingen, og takket på vegne av Right To Play for initiativet og gjennomføringen av arrangementet samt bidraget fra skøytekretsen og BTU.

Oppfordrer andre klubber til å gjøre det samme
Etter helgas gjennomføring av Right To Play Cup, oppfordrer Spk. Falken andre klubber til å gjøre det samme. En gjennomføring av et slikt arrangement er med på og fortelle viktigheten av lek og idrett. Det er viktig å huske på å ha det gøy når man driver idrett, det kan fort bli for alvorlig. I tillegg til å minne egne løpere på å ha det artig når man driver idrett, bidrar klubben til at Right To Play blir bedre kjent, samt at de er med på og gjøre lek og idrett mulig for andre barn i andre deler av verden som ikke har det like bra som oss her i Norge.

Dette er Right To Play
Right To Play er en utøverdrevet, internasjonal, humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. Right To Play arbeider i 22 land i Afrika, Asia og Midt-Østen, og ble etablert i 2000 i forlengelsen av Olympic Aid og ledes internasjonalt av skøytekongen Johann Olav Koss.

Right To Play har hele 300 profilerte idrettsutøvere som ambassadører fra land både i nord og sør. I Norge har Right To Play per i dag 60 utøvere og lag som ambassadører. 10 av disse er våre skøyteløpere Ådne Søndrål, Eskil Ervik, Even Wetten (bildet), Lasse Sætre, Øystein Grødum, Peter Müller, Petter Andersen, Rune Stordal, Maren Haugli og Håvard Bøkko.

Les mer om opplegget på Leangen! (pdf)
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.