Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Skøytesportens Dag på Risenga


Asker SK arrangerte Skøytesportens Dag søndag. Det var strålende vær og gode isforhold på en bane full av glade og ivrige skøyteløpere fra lokalmiljøet.

Mange barn og voksne lånte lengdeløpskøyter og deltok på instruksjonssamlingene på banen. Disse ble gjennomført av nederlandske skøyteinstruktørene Leonie, Sietske og Tara som er  i Asker i forbindelse med opplegget «skøytekurs i gymtime» (gratis skøyteundervisning til ni lokale skoler og 450 påmeldte elever som møter tre ganger hver).

Etter noen oppvisningspar hvor både ynge rekrutter og eldre løpere viste sine ferdigheter, var det klart for fellesstart 500 m, hvoretter de yngste løperne kunne få seg en skøyteknapp. Etter flere slike starter var det klar for årets suksessnummer: individuell 100 m. Dette kunne startere og tidtakere ha fortsatt med til slutten av dagen – tilstrømningen av løpere til startstreken ville ingen ende ta. Ingenting er mer morsomt enn å prøve å forbedre sin nye pers med en gang!

Etter innsatsen fikk alle gløgg og pepperkaker – det er ikke lenge til jul!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.