Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kari-Anne Olsen ny internasjonal kontroller


Etter en intens uke med forelesninger, øvelse og både skriftlig og praktisk eksamen er Kari-Anne Olsen godkjent av ISU som internasjonal kontroller. Fra før har også Mona Adolfsen denne sertifiseringen.

– Jeg var heldig å få veldig dyktige spesialister å jobbe samme med på den praktiske eksamen. Det var spennende, lærerikt og en fin måte å bli kjent med nye mennesker på, sier Kari-Anne.

Pirjo Uimonen, som har vært i Norge og holdt kurs for trenere og dommere, var ansvarlig for opplæringen av kontrollere og spesialister sammen med Paolo Pizzocari fra Italia. Totalt var det 16 nye spesialister og 8 nye kontrollere. Ikke alle passerte gjennom nåløyet til ISU.

På bildet ser vi en fornøyd kontroller etter eksamen, sammen med Tomoaki Koyoma som ble oppgradert til ISU teknisk spesialist.

Mona som moderator
I forbindelse med dommerseminaret i Frankfurt 13.-20. juli ble Mona kontaktet av ISU som ba henne være med som moderator på den delen av seminaret som omhandlet komponenter. Sammen med Sissi Krick og Paolo Pizzocari gjorde hun dette kurset til en spennende, nytenkende og annerledes måte å se på komponenter på. Det var dommere fra singel og par, isdans samt fra formasjonsdans tilstede på seminaret, og opplegget måtte tilpasses alle gruppene.

– Det var interessant og veldig lærerikt å ha med dommere fra alle kategorier, sier Mona.

Totalt i Frankfurt var det 169 dommere og spesialister fra 36 nasjoner. Det var kunstløpsinteresserte fra nesten alle verdenshjørner som diskuterte og lærte av hverandre denne uka.

Bildet: Mona sammen med Paolo (t.v), Sissi og David Dore som er visepresident i ISU.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.