Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Et flott LM på Risenga


Landsmesterskapet 2008 er historie. Arrangøren Asker Skøyteklubb kan være stolt av arrangementet. Det ble et perfekt mesterskap, både sportslig og sosialt. Etter helgas LM kan skøyte-Norge se lyst på framtiden. Mange av helgas løpere vil helt sikkert være med på å prege både nasjonal og internasjonal skøytesport i årene som kommer.

To av helgas løpere sanket rent bord. Kjetil Stiansen fra Aktiv SK (G15) og Hege Bøkko fra Hol IL (J15) tok med seg fire gullmedaljer av fire mulige hjem.

Det positive var at det i alle klasser var løpere som sto fram som frontfigurer. I samtlige 10 klasser fikk minst doble gullvinnere. Fredrik Nybråten fra Hamar IL (G12), Ellen Bjertnes fra Geithus IL (J12), Ingvild Hellem fra Bjugn/Ørland (J13) og Bendik Stokke fra Sandfjord SK (G13), tok tre av tre gullmedaljer.

Asker skøyteklubb gav løperne gode forhold i helgas mesterskap. Det ble satt hele fem mesterskapreskorder i tillegg til over 30 personlige rekorder. Forholdene var gode, men ifølge arrangøren var det overhodet ikke optimale forhold. Dette sier litt om nivået på gutte- og jentesiden i norsk skøytesport. Konklusjonen etter helgas mesterskap blir at vi kan se lyst på framtida for norsk skøytesport.

Hege Bøkko (i midten) sammen med Hanne Haugland (t.v.) og Line Hoberg. De tre tok hhv gull, sølv og bronse på tre av de fire distansene i J15. Hege tok gull også på den fjerde.

Kim André Eldevik (G16) tok tre gull. Her er han flankert av Kim Lund Håvardsrud (t.v.) og Runar Sanderud etter 1000-meteren.

Medaljevinnerne på 1000 meter i J14: F.v. Nille Martha Norhaug Faleide, Maiken Nervik og Lina Rognstad.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.