Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

På offensiven igjen!


Lagtempolaget med Håvard Bøkko, Sverre Haugli og Henrik Christiansen leder verdenscupen før finalen i Heerenveen senere i februar. (Foto: Douwe Bijlsma)
Norsk hurtigløp har fått en glimrende start på det nye året med Håvards sølv i EM, et flott verdenscupstevne på Hamar og ikke minst muligheter for triumfer i verdenscupen sammenlagt både i lagtempo og på langdistansene.

Etter helgens triumf i Baselga di Piné, der Håvard Bøkko, Henrik Christiansen og Sverre Haugli vant lagtempo-konkurransen, seiler Norge opp som favoritt foran verdenscupfinalen. De norske gutta har én seier, en andreplass og en fjerde før finalen i Heerenveen 22.- 24. februar. Der stiller bare de fire beste lagene på startstreken; Norge, Canada, Nederland og Russland.

Norge demonstrerer styrke på langdistansene. Håvard ligger 120 poeng foran Sven Kramer på 5000 og 10000 i verdenscupen når finalen gjenstår. I tillegg har vi tre mann til blant de 15 beste sammenlagt, samt en femte løper som nummer 21.

Nå gleder vi oss til kommende helgs allround-VM i Berlin. Riktignok er Sven Kramer soleklar favoritt, men vi håper og tror at Håvard havner på pallen igjen. De hardeste opponentene – foruten Kramer – blir trolig Enrico Fabris og Shani Davis. Ytterligere spenning og muligheter for medaljer blir det i enkeltdistanse-VM i Nagano i mars!

Verdenscupstevnet i Vikingskipet var et av de flotteste som er avviklet i Norge. HOA fortjener all honnør for å ha lagt de fysiske forholdene best mulig til rette, og OL-hallen viste seg fra sin aller beste side med banerekorder og tider i verdensklasse på nesten alle distanser. Publikum strømmet til i mengder vi ikke har sett i verdenscup-sammenheng på svært mange år. Tove Evensen, Ole Røhnebæk, Eskil Ervik og Even Wetten la ned et kjempearbeid med markedsføring og billettsalg, og de viste til fulle at kreativ nytenkning gir resultater. Til neste års allround-VM i «skipet» blir det kamp om billettene!

Maren Haugli har vært ekstremt uheldig denne sesongen. Hun kommer sikkert sterkt tilbake til høsten, og vi benytter anledningen til å sende henne alle gode ønsker om rask restitusjon!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.