Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Et annerledes skøytestevne


Spk. Falken inviterte for andre året på rad til Right To Play Cup på Leangen kunstisbane 8-9. mars. Right To Play Cup er et kretsstevne litt utenom det vanlige. Resultatet ble 52 entusiastiske skøyteløpere som hadde det skikkelig gøy på en solrik Leangen kunstisbane!

Sola vekket trønderne lørdags morgen, og sesongens siste kretsstevne på Leangen ble en artig og litt annerledes sesongavslutning. Right To Play Cup ble arrangert for andre året på rad, og det vil ikke bli siste gangen cupen blir arrangert.

Hensikten med Right To Play cup var å Skape et annerledes skøyteløp på Leangen med andre øvelser, distanser og samspill samt bygge broer mellom klubbene og tydeliggjøre samarbeidet Spk. Falken inngikk med Right To Play i 2006.

Målet ble over all forventning innfridd, og løpere, publikum, trener og funksjonerer hadde en engasjerende og litt annerledes skøytehelg. Distansene utenom 100 m, 500 m, 1000 m og 1500 m individuelt, var nemlig stafett i motsatt ”kjøreretning”, altså høyresving, og cupen ble avrundet med 3000 m lagtempo. Skal si at mange fikk erfare ” gammel vane, vond og vende”.

Hva er Right To Play Cup?
Spk. Falken hiver seg på nytenkningen som også andre idretter er i ferd med å gjøre, og benytter derfor samarbeide med Right To Play for å skape noe sammen. Vi har jo alle sett eksempler på hvordan lek og idrett kan bygge selvtillit, lederferdigheter, samfunnsengasjement og broer mellom etiske og andre ulikheter i samfunnet. Idretten formidler viktige verdier som selvtillit, samarbeid, kommunikasjon, inkludering, disiplin, respekt og fair play. Derfor mikset vi klubber, klasser og kjønn, slik at det ble en lagkonkurranse. Rundetider var ikke det som sto i fokus for denne helga.

Overdommer Svein Inge Strukstad er kjempeimponert over opplegget og tiltaket. ”Selve arrangementet var et interessant konsept. Det hadde innslag av individuelle øvelser begge dager, samt at løperne fikk konkurrere på andre premisser, som var ukjente både for løpere, lagledere, arrangør og ikke minst publikum. Selv var jeg litt usikker på ”gleden” av å gå en stafett med høyresvinger, men etter å ha sett idrettsgleden til løperne, samt den litt uforutsigbare konkurransen som utviklet seg mellom løpere fra forskjellige klubber og nivåer på samme lag, der de normalt beste fikk litt pes av de nest beste i høyresvingen, gjorde den siste skøytehelgen på Leangen med fin temperatur og sol til en hyggelig opplevelse. Det er sjelden å se publikum på Leangen sette seg ned å glede seg over de forskjellige uvante episodene som oppsto under løpet. La spesielt merke til et lag som på papiret ikke var så sterkt, men lå godt an, hvorpå den ene løperen utbrøt at hvis dette fortsatte like godt, regnet det kremboller på Leangen… Right To Play Cup er et godt konsept hvor du finner øvelser litt utenom det vanlige, men du har også et sterkt budskap som er med å bygge sterke utgangspunkt for idretten. Et slikt arrangement åpner fellesskapet og styrker idrettsgleden på isen”, sier Strukstad etter stevneslutt søndag.

Oppfordrer andre klubber til å gjøre det samme
Etter helgas gjennomføring av Right To Play Cup, oppfordrer Spk. Falken andre klubber til å gjøre det samme. En gjennomføring av et slikt arrangement er med på å fortelle viktigheten av lek og idrett. Det er viktig å huske på å ha det gøy når man driver idrett, det kan fort bli for alvorlig. I tillegg til å minne egne løpere på å ha det artig når man driver idrett, bidrar klubben til at Right To Play blir bedre kjent, samt at de er med på og gjøre lek og idrett mulig for andre barn i andre deler av verden som ikke har det like bra som oss her i Norge.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.