Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Arild er 60

I dag, 13. september, fyller en av norsk skøytesports mest trofaste medarbeidere og supportere 60 år. Gratulerer, Arild Gjerde!
 

Arild har alltid vært lidenskapelig skøyteinteressert, selv om han ikke har noen stor aktiv karrière bak seg. Han var generalsekretær i NSF i 11 år (1988-99), og har siden vært deltidsansatt med ansvar for noen spesialområder, deriblant arrangementer.
De fleste har opplevd Arilds engasjement og kompetanse som speaker, og kan sikkert skrive under på at det ikke er noe i veien med hjerneaktiviteten når det gjelder å regne ut sammenlagtpoengsummer og differanser.
 
Også på historikk- og statistikksiden er han en av de skarpeste, noe alle som har forsøkt seg på en diskusjon har erfart. Som medlem av statistikk- og rekordutvalget er han en ressurs for skøytesporten også på det området.
 
Etter at han trappet ned og fikk bedre tid, har han de siste årene har han også engasjert seg i Norway Supporter Team, og har vært med på mange turer i inn- og utland sammen med sin kjære Eli.

 
På lørdag ble 60 års dagen feiret på Skedsmokorset, med familie, venner, kolleger og representanter fra ”skøytefamilien” til stede. Skøytepresident Terje Andersen holdt tale på vegne for både NSF og seg selv, og oppmuntret Arild til å begynne med mosjonsaktiviteter for å få beholde han så lenge som mulig… Vi andre kan vel ikke si oss annet enn enig i det, spesielt med tanke på hans hjerteoperasjon for et par år siden!?
 
Arild selv ble under feiringen utfordret på helt andre områder, og måtte vise frem sine artistiske talenter. Hans fetter og tidligere revykollega fra ungdomsårene, Jens Halfdan Mosli, utfordret Arild til en ”reprise” på noen av låtene de fremførte under lokalrevyene i Mallangen sent på 60-tallet. Og selv om Arild måtte grave dypt for å finne tekstene, kom de frem og ble fremført med stor innlevelse!
 

Bildet: Arild i tostemt ”duett” med sin fetter Jens Halvdan Mosli.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.