Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Rapport fra Collalbo

Skøytebanen ligger i vakre omgivelser.

Lars.

Undertegnede hadde gleden av å få være med som leder under European Junior Games i Collalbo for vel 14 dager siden. Jeg har derfor skrevet en liten rapport fra denne flotte turen. Løperne som var med var Rikke Jeppson, Frida van Megen, Camilla Farestveit, Urd Åsa Eidsten, Martin Strickert, Roald Eidsheim, Joachim Haugen, Mats Roger Jensen, Espen Hvammen og Christoffer Rukke.

Etter ei lang reise torsdag, med avreise Gardermoen 09.30 og ankomst Collalbo 22.00 (via Milano), ble vi tatt godt i mot på hotell Ameiser Hof. Der stod middagen klar, og det var bare å hive innpå før vi gikk til sengs.

Fredag brukte løperne til ei økt på is for å være klare til lørdag. Da var forholdene fantastiske, og løperne fikk virkelig kjenne på hvor rask isen i Collalbo kan være. Noen brukte også tida til å kikke seg litt rundt og besøke den lokale sjokoladebutikken…

Natt til lørdag kom imidlertid snøværet, og dette fortsatte utover hele dagen. Det blei ingen vanning (bare høvling) av isen før herrene skulle gå 3000m, som var siste distanse. Når temperaturen også var opp mot 3 varmegrader, ble det til tider en vanskelig dag for løperne.

Likevel imponerer gutta på 500m med tider helt ned mot 38,1. Alle tre gutta (Mats, Christoffer og Espen) var blant de ti beste på denne distansen og satte nye personlige rekorder. På 3000m gjør Roald en god innsats til 15-åring å være.

Jentene fikk ikke de helt store resultatene på 500m, men da var forholdene også på sitt verste. Snøværet var da så tett at det ikke var mulig å se verken starter eller resultattavle fra vekslingssiden. Senere på dagen får Urd en fin 7. plass på 3000m med 4.46 og bare 2 sekunder opp til 5.plass. Etter å ha rundet en tysk lagleder på siste runden, fikk hun tilbudet om å gå om igjen, noe Urd raskt avslo.

På søndag var været bedre, og prepareringene gikk som normalt. Gutta starter på 5000m, men isen var ikke veldig bra. Veldig mange av løperne fikk det tungt på den relativt trå isen, men Roald holder godt og gjør et solid løp igjen og blir beste norske på 11.plass (og personlig rekord).

Isen blir imidlertid bedre og bedre for hver vanning, og to av gutta utmerker seg på 1000m. Mats Roger (1.14.49) og Christoffer (1.14.53) vurderer jeg til å være de to sterkeste løpene denne helgen selv om plasseringene «bare» blir 8. og 9.plass. Dette mener jeg fordi avstanden opp til vinneren bare var på 1,4 sek. Rikke fikk det også bedre til i dag og fikk en fin 6.plass på 1000m med ny personlig rekord.

Løperne fikk også nye erfaringer med å gå lagtempo. 1. laget til gutta var veldig forsiktige, men går likevel inn til 6. plass. De gjorde noen gode erfaringer og bør kunne kjempe om medalje ved neste korsvei. 2. laget gikk inn til en fin 8. plass.

Medaljen denne helgen var det jentene som stod for. De gikk inn til 3.plass i lagtempoen i det som var et veldig bra løp. Ingen av oss oppfattet imidlertid dette før på premieutdelingen på kvelden. 3.28 og 3.38 høres veldig likt ut på italiensk/engelsk. Og vi har en mistanke om at italienerne ikke var veldig ivrig på å fortelle oss at vi hadde slått de på hjemmebane.

Generelt var dette var en veldig bra landskamp både fra arrangørene sin side og fra våre egne løpere. De fleste presterer det beste de noen gang har gjort. Og ni av løperne kan kvalifisere seg til neste år også. Så da skulle vel mulighetene være tilstede for flere medaljer?

Urd. (Alle fotos: Sander Hvammen)
Christoffer.
Martin.
Mats.
Jentene med medaljene: fra venstre Frida, Rikke og Camilla.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.