Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Entusiastene på Furumo
klarte det!

Etter ei uke med kompressorene på fullt (ca 380 kw/h), vannbil i gang (kun om natta, 40 timer/turer) og mange tunge timer med kamp mot værgudene, fikk entusiastene lønn for strevet: Kunstisbanen på Furumo kunne åpnes! 

 

– Natt til lørdag 9.oktober klarnet det opp, og grunnlaget vi hadde lagt i bakken holdt. Denne dagen glemmer ikke. Til tross for rotete klubbhus med mye bygging (curlingbaner og klubbhus) var det bare blide ansikter, sol fra skyfri himmel og temperaturer opp mot +30 i sola, sier Arne Borgersen.

 

– Takket være den hvite ismalingen, som ble ferdig klokka 23 fredag, 8.10 med banemester  i spissen se bilde) holdt isen seg overraskende bra for oss alle. Det var ca 100-150 besøkende. Jeg fikk nesten tårer i øynene av hva jeg så. Her beviste vi at ryktene om skøytesportens død er betydelig overdrevet. Som ”president” for denne dugnadsgjengen er jeg stolt, sier Arne.

 

Etter siste helg fantastiske forhold og besøk håper Arne at mange fortsetter å komme og trene på Furumo. Banen er nærmest døgnåpen om ønskelig. Rimelig overnatting kan også skaffes. Beskjeder taes gjerne på mail gilskate@frisurf.no eller mobil 90206322 (mye opptatt).
 

En sliten, men glad banemester Svein Kolnes etter at malingen av isen er ferdig sent fredag kveld.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.