Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NSF samarbeider med Salomon om inline-satsing

Norges Skøyteforbund har inngått en toårig samarbeidsavtale med Salomon Norge. Avtalen er knyttet til utstyr og aktiviteter for rulleskøyter/inline, og forbundet vil med dette vie økt oppmerksomhet rundt inline både som egen idrett og ikke minst som en del av treningsarbeidet både for hurtigløp og kunstløp.

– NSF ønsker at dette samarbeidet, i tillegg til andre tiltak, at skøytesport på en helt naturlig måte vil bli en helårlig aktivitet og konkurranseform og at klubbene og regioner vil la seg inspirere til et høyt aktivitetsnivå hele året. Skøyteskoler, trimpartier, racinggrupper i alle aldersgrupper, samt freestyle-tilbud i lokalmiljøene vil være til glede for rekruttering i så vel hurtigløp som kunstløp og inline, sier toppidrettssjef Finn Aamodt.
 
– Vi ser i dag at basistrening, grunnteknikk, og koordinative egenskaper påvirker læringsevnen og er helt nødvendig både for normal utvikling av barn, men også avgjørende for de som vil bli topputøvere. Derfor må det jobbes etter prinsippet stort volum og stor variasjon i utviklingsfasen rettet mot skøyteaktivitet, sier Finn og siterer Morten Bråten i Olympiatoppen: «Hver idrettsgren må gjøre sin idrett mer variert».
 
Ingun Berget-Johansen i Salomon Norge ser fram til samarbeidet og trekker fram følgende hovedpunkter for 2005 og 2006:

  • Øke rekruttering gjennom Norgescup i inline

  • «Demotour» med fokus på å spre kunnskap over hele Norge

  • Bruk av regioner, klubber og idrettens nettverk for å påvirke bruk av inline trening for andre idrettsgrener

  • Utstyr til skøytelandslag som også vil stille i internasjonale inlinestevner etc.

Salomon Inline

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.