Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vellykket kunstløpsamling

 

Det ble en svært vellykket kunstløpsamling i Oslo og Bærum første helgen i april. Dette var et samarbeidsprosjekt mellom bredde og topp. Alle klubber hadde mulighet til å delta med inntil to løpere, og i tillegg var landslaget samt noen inviterte løpere innkalt til samling.

Vi hadde invitert Regina Gundersen, forbundstrener i Sverige, som kursholder. Hun hadde med seg fire av sine utøvere. Totalt deltok 45 utøvere og 30 trenere på samlingen.

Det ble lange kursdager, der hoveddelen av samlingen foregikk i Bærum ishall. Det var mye teknikktrening, men ble også tid til edges og teater på isen. Lørdag var det basistrening med Morten Bråthen på Toppidrettssenteret. Dagen ble avsluttet med fellesmøte for utøvere, trenere og foreldre. Her deltok også Finn Aamodt og Øystein Haugen.
På møtet ble videre planer og målsetning for kunstløp presentert. Finn tydeliggjorde hva som kreves av treningsmengde, egenskaper og prioriteringer for å bli en god idrettsutøver.

Det er utarbeidet en utviklingstrapp for kunstløp fra alderen 8-20 år, og i samsvar med denne ble også konkrete uttakskrav til landslag presentert. Neste sesong vil kunstløp også ha et rekrutteringslag for yngre utøvere med utviklingspotensiale.

Kunstløpmiljøet har satt seg store og konkrete mål fremover. For å nå disse målene må det først og fremst trenes. Det er definert konkrete ferdighetskrav i forhold til alder. Vi håper at alle, både utøvere, trenere og foreldre gjennom helgen har fått økt inspirasjon, motivasjon og treningskunnskap, og at dette vil bidra til at kunstløp-Norge når de målene som er satt.

Når man tilbringer 8 timer i strekk i en ishall, er det godt å kunne varme seg på litt varm suppe! 45 l. suppe gikk med. F.v. Annette Oddevold Bøe, Kaja Hanevold, Jan Erik Digernes og Berit Steigedal.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.