Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Millioner gis bort – interessert?

Det finnes en rekke legater og stipender i Norge - også for idrettsutøvere og idrettsorganisasjoner. De fleste av oss kjenner ikke til disse – med mindre man har kjøpt Legathåndboken og nitidig lest seg gjennom for å finne mulighetene. Nå har det imidlertid blitt langt enklere ettersom boken er lagt ut i søkbart format på internett.

Det viser seg å være mange muligheter. Mange stipend er helt uten forpliktelser, alt som kreves er at du melder din interesse! Andre stipender krever at det sendes inn rapporter som beskriver bruken og nytten av pengene.
 
Enkelte stipend deles ut ved at en jury plukker kandidater, mens til andre må man sende inn søknadsskjema for å være med i «konkurransen» om midlene. Sørg for å sjekke om det er søknadsfrister og faste tildelingsdatoer, eller om det er løpende tildeling. Det gjelder å være først i køen, eller i det minste tidsnok om det er satt en frist!

KOMMUNER OG FYLKER
Mange kommuner og fylkeskommuner har egne stipend for idrettsutøvere. Her kan det være lønnsomt å sjekke hvilke muligheter som finnes der du bor. Enkelte steder har også utdanningsstipender, spesielt tiltenkt utøvere som må ta skolen utdannelsen over flere år, eller som må bo langt hjemmefra.

SELSKAPER OG ORGANISASJONER
En rekke større selskaper har også stipender, enten rene «gaver» i form av idrettsstipender, eller som utdanningsstipender innenfor fag- eller forretningsområdene til bedriften. Noen fond er mer generelle – eller allmennyttige som det gjerne kalles.

RENE FOND OG STIFTELSER
Mange godhjertede mennesker har donert eller testamentert midler til egne stiftelser eller fond, der formålet er å stimulere til ”sunn livsførsel” eller for å fremme bestemte interesser. Her finnes det enkelte gullgruver, men det kan være mange om beinet. Derfor kan det være lurt å bruke litt tid og krefter på søknaden, slik at sjansene for å utmerke seg fra haugen med søknader er større. Det kan vise seg å være verdt anstrengelsene!

HVOR?
Legathåndboken utkommer årlig, og kan kjøpes i bokhandelen. Nettsidene finner du på adressen nedenfor. Et par søk her kan være noe av det mest lønnsomme du gjør i år! Noe kan ha gått forfatterne forbi, så hør med kommunen og fylkeskommunen der du bor. Og det skader ikke å ringe banken eller et større selskap. Har de ikke noe stipend, kan du jo alltids benytte sjansen til å markedsføre deg og/eller klubben og spørre om de ikke kan bidra med noen sponsorkroner…

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.