Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Gull til Mari og Henrik

Norgesmester Mari Hemmer flankert av Anne Grethe Viik (t.v.) og Line Foss. Mennenes seierspall: f.v. Sverre Haugli, Henrik Christiansen og Arild Nebb Ervik.
Det ble til slutt Mari Hemmer og Henrik Christiansen som stakk av med laurbær og gullmedaljer i allround-NM i Drammen. Mari med suveren margin, mens Henrik måtte prestere sitt ytterste for å holde Sverre Haugli og Arild Nebb Ervik bak seg.

Med bare fem deltakere i dameklassen lå det meste til rette for Mari Hemmer under mesterskapet i Drammen. Aktiv-løperen gjorde da også jobben sin, og med en seiersmargin på vel 18,6 tidspoeng er hun en av våre mest suverene mestere noensinne. Anne Grethe Viik sikret seg en klar sølvmedalje, mens Line Foss fikk bronse i sitt comeback på norske skøytebaner.

Herreklassen ble mer spennende. Etter første dag ledet Sverre Haugli, til tross for en 5000-meter han ikke var fornøyd med. Henrik Christiansen vant denne distansen i vinden på Marienlyst, og fulgte opp med en strålende 1500 søndag. Med 1.56,07 sikret han seg praktisk talt mesterskapet. På 10.000 hadde han full kontroll på sammenlagtresultatet, selv om han måtte gi tapt for en sterkt spurtende Arild Nebb Ervik på distansen. Arild sikret seg også bronsen med klar margin.

På den avsluttende 10.000-meteren sikret Preben Kristensen seg Charles Mathiesens pokal ved å levere solide 14.39,25. Den tiden var hele 15 sekunder sterkere enn nærmeste konkurrent. Preben endte til slutt på femteplass, et lite stykke bak Øyvind Gravem.

Mesterskapet i Drammen gikk som ventet av stabelen uten noen slags problemer. Den etter hvert så drevne arrangørklubben hadde fortjent så vel landslagsløpere på startstreken som publikum rundt banen. Det kommer kanskje ved neste korsvei, når terminlista forhåpentligvis tillater begge deler.

 

Mari Hemmer i aksjon.
Henrik Christiansen i aksjon.
Vinnerne på seiersrunde. (Foto: Terje Løchen)

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.