Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kunstløphistorie i Leangen ishall

Mange funksjonærer og hektisk aktivitet i sekretariatet under stevnet i Leangen ishall.
De fremmøtte i Leangen ishall var i helgen vitner til et stykke norsk kunstløpshistorie. For aller første gang ble det nye dommersystemet tatt i bruk i en norsk konkurranse. Det var knyttet stor spenning til hvordan dette ville fungere. Gode forberedelser og en flott innsats av alle, gjorde dette til en god første gjennomføring.

For utøvere i Junior B, Junior og Senior er 6.0-systemet nå blitt historie. For disse løperne gjelder nå poengsummer for teknisk score, programkomponenter og en total score. Løperne kan nå sette personlige rekorder og måle sine prestasjoner opp mot hva de tidligere har prestert. Hvert enkelt element blir vurdert av dommerne og vanskelighetsgraden i trinn, flyversekvenser og piruetter blir vurdert av de tekniske spesialistene.

Det nye dommersystemet krever mye av både løpere, trenere og dommere. I tillegg krever systemet nye ressurspersoner, som to tekniske spesialister, controller, data-operatør, video-cutter, person til å filme, samt personer til å betjene kalkulerings-PC og backup-PC. Alle har en viktig og krevende funksjon - og må fungere som et team.

Systemet er teknisk avansert og består av en rekke computere, kabler og tekniske bokser. Det er derfor ikke minst en stor utfordring for arrangøren. Trondhjems Skøiteklub (TSK) hadde imidlertid forberedt seg godt til helgens historiske begivenhet. Blant annet hadde systemet vært rigget til og testet ut flere ganger før den store ”eksamens-helgen”.

Vellykket!
Allerede fredag kveld ble utstyret rigget til. Ivrige og dyktige folk fra TSK, med Torbjørn Digernes i spissen, fikk hjelp fra NSFs tekniske support. Både Trond Jovik og Per Christian Jørgensen var på plass for å bistå. Teknisk Kunstløp var dermed trygg på at utstyr og opprigging var i de aller beste hender.

Alle som var tilstede i Leangen ishall lørdag morgen kunne merke den spesielle og spente stemningen i hallen. Også for utøverne var det spesielt. Ikke bare skulle de få nye poengsummer å forholde seg til, de skulle også prestere på isen med betydelig flere øyne fra sidelinjen enn hva de har vært vant til med det gamle dommersystemet. I tillegg til alle fagpersoner og datapersonell, skulle også nye hoder læres opp. I tillegg måtte utøverne til tider smøre seg med litt ekstra tålmodighet, noe de klarte aldeles utmerket.

Takk for innsatsen
Mange biter skulle koordineres, og mulighetene for problemer var unektelig til stede. Nå kan vi imidlertid se tilbake på en svært vellykket første gjennomkjøring. Alle gjorde en fantastisk innsats for å få dette til. Selvsagt har vi mye å jobbe med fortsatt, men helgens gjennomføring lover godt for fremtiden. Neste utfordring ligger nå hos Asker Kunstløpklubb som har et tilsvarende stevne 15.-16. oktober.

Hyggelig var det også å se at det sportslige er på fremmarsj. Vi var ikke bare vitne til et historisk øyeblikk hva gjelder bedømmingssystem, men kunne også registrere mange gode prestasjoner og tydelige fremskritt fra i fjor på samme tid. Dette lover godt for norsk kunstløp på mange plan. På NSFs sider finner dere nå også mer detaljert protokoll fra stevnet.

Teknisk Kunstløp vil med dette få takke alle involverte for helgens innsats, både på og utenfor isen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.