Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Stavangers kunstløpere
må til Bergen for å trene

Det var en fin gjeng med utøvere fra Stavanger som nylig var i Bergenshallen og trente med sine venner i Bergen Kunstløp Klubb (BKK). SKK har fått en amputert start på issesongen fordi ishallen i Stavanger har vært brukt til utstillinger under oljemessen. På grunn av usikkerheten med islegging, har SKK dessverre måtte trekke seg som arrangør av stevnet for junior C og viderekomne.

Det er ikke første gang at utøvere av skøytesporten får ødelagt treningsmulighetene sine fordi skøytebanene brukes til annet og at kommunene skal spare penger. Slåtthaugbanen og Bergenshallen ble stengt så altfor tidlig på vårparten. Stord Skeisegruppe har en fin bane , som også egner seg godt til rulleskøytebane, når den ikke har isdekke. I år, etter at isen forsvant, ble banen dekket av kunstgress, for å være fotballbane! Det finnes sikkert flere skrekkens eksempler rundt i landet.

Det klages over at barn og unge er for lite i aktivitet. Skøyteklubbene ønsker å gjøre noe for disse, men da må klubbene ha muligheter for mer istrening. Man kan trene mye på barmark, sykkel og rulleskøyter, men fremdeles må mange øvelser utføres på is, spesielt innen kunstløp. Problemet med istid, ble for øvrig lagt frem for Finn under trenerseminaret på Hamar i august.

NSF og Norges Idrettsforbund bør gripe tak i overnevnte problem og legge det frem for kulturministeren og andre berørte politikere i stat og kommuner. NSF vil gjerne ha frem enere i sporten, men da må også utøverne få forbedret treningsmulighetene. Klubbene må også kjempe mot hockey og bandy om treningstider i ishaller. Et lyspunkt finnes: I de neste fire årene skal kultur- og kirkedepartementet gi ekstratilskudd på til sammen 48 millioner kroner til 12 ishaller.

Noen av løperne som deltok under samlingen: F.v. Camilla, Mia, Maren, Cecilie fra BKK, Linn og Sandra fra SKK.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.