Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Lek og moro under skole-mesterskapet på Slåtthaug

I flott vintervær med skyfri himmel og to minusgrader, inntok mer enn 250 skoleelever Slåtthaugisen for å delta i årets skolemesterskap på skøyter. Bare noen dager i forkant hadde man hatt ekstremvær i Bergen, noe som hadde gått ut over isen på banen slik at kretsløpet måtte avlyses. Men nå var forholdene perfekt.

Hordaland Skøytekrets, med Bergen Skøyteklubb som teknisk arrangør, hadde invitert skolene i Fana og Ytrebygda til skolemesterskap. BSK hadde også i år, og tredje året på rad, god hjelp fra idrettstudenter ved Høgskolen i Bergen. Studentene hadde ulike funksjonæroppgaver som bla tidtakere, startere, aktivitetsledere, vakthold, førstehjelp og regelverk. Studentene gjorde en glimrende jobb.

Skolemesterskapet er for elever fra 3.-7. klasse i barneskolen og 8.-10. i ungdomsskolen. Blant ungdomsskoleelevene kåres det en skolemester for beste tid på 500m. I år ble det Joachim Halleland fra Slåtthaug skole som stakk av med pokalen. Andreplassen gikk til klassekameraten Ole Christian Thømt og tredjeplassen til Thomas S. Hannevig fra Rå skole. I barneskolen er det ingen rangering. Alle elevene fikk medalje og diplom etter endt mesterskap.

For å korte ned ventetiden for løperne, lot man på årets mesterskap barneskoleelevene gå 100-meteren på hver langside av banen. 500 meteren gikk som normalt. Slåtthaugbanen har også en indre bane. Her ble det rigget til med aktivitets- og hinderløyper for at elevene skulle ha det riktig gøy på isen.

Skolemesterskapet handler også om lek og moro. Og moro hadde de. Der var elever som hadde skøyter på seg for første gang og en del mer erfarne løpere som stilte i trikot. Litt knall og fall forekom også. Ansiktsutrykk som viste smerte forsvant fort over i smil, for skøyting er gøy.

Stevnet fikk stor oppmerksomhet av pressen. Flere aviser, radio og to tv stasjoner var til stede på stevnet. NRK Vestlandsrevyens filmfotograf fotfulgte løperne under hele stevnet og ga en flott presentasjon på TV senere på kvelden.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.