Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Femårsjubileum for
Team Sommeris Tønsberg

Team Sommeris Tønsberg har gjennomført sin 5. treningsleir. I tre uker har kunstløp som har vært i fokus på Messeområdet der Tønsberg ishall ligger.
I løpet av disse ukene har TST i år hatt over 200 deltakere fra de yngste og opp til norske forbundsløpere. I tillegg har vi som tidligere år hatt tyske kunstløpere på besøk.

Treningsopplegget var som fjorårets med 3 isøkter og en time barmark pr dag. Den første timen var såkalt «edges», dvs trinn- og skjærtrening etter musikk. Noe som løperne synes var populært. Vi synes også det er en veldig hyggelig når flere løpere utvider sitt opphold på leiren med en uke. Som følge av dette satte vi også rekord i antall deltakere i år.

Engasjerte trenere gir flere konkurranseløpere
Vi hadde i år ni trenere/instruktører og dette teamet jobbet meget godt sammen med formålet å gi best mulig resultat for deltakerne. Mange av trenerne var i aktivitet på isen fra kl 0800 til kl 18.30. Vi som arrangerer dette arrangementet er imponert over det engasjement som vises fra trenerne. Ett eksempel på dette er at det i løpet av treningsleiren er produsert 12 nye konkurranseløpere av de yngre deltakerne i leiren. Således har både Bergen, Stavanger, Trondheim, Asker samt Tønsberg fått nye konkurranseløpere med test 3 som jo er en milepæl for kunstløpere. Vi gratulerer.

Som tidligere er det koreografi som var i fokus på kveldstid., og mange av programmene som deltakerne skal vise i sesongens konkurranser ble til under leiren. De ble også trent på gjennom ukene i normal treningstid.

Også i år har vi hatt utenlandske løpere og trenere hos oss. Annett Pôetczh Rausenbach var også i år trener og hadde med seg løpere fra sin klubb i Chemnitz i Tyskland. De vil etter alt å dømme også komme tilbake neste år. De øvrige trenere var Berit Steigedal, AKK, Tonje Myrberg, TT, Vasilij Panfilov, SKK, Anette Oddvoll Bøe, AKK, Janusz Komendera AKK, Denis Lazarev, OI, Kaia Hanevold, AKK og Katja Golovatenko, BKK.

Mat må man ha…
Det er en utfordring å sørge for mat til så mange personer over ett så langt tidsrom som 3 uker. Vi har derfor i år brukt store ressurser på å lage en variert og god meny gjennom ukene. Denne satsingen har vi igjen har høstet mange positive tilbakemeldinger om. Dette er meget tidkrevende og det er ikke lett å få noen til å ta på seg denne oppgaven. De som har gjort dette i år fortjener honnør for vel utført arbeid.

Det har også vært et aktivitetstilbud utenom det å gå på skøyter for de som har bodd på leiren. I år var dessverre ikke været i helgene egnet for båtturer, men vi satser på at været neste år blir bedre.

Hvordan blir vi bedre
Vårt store ønske er å utvikle oss videre og tilby et enda bedre opplegg til deltakerne neste år. Dette har vi allerede diskutert og vi kan allerede nå varsle at neste års treningsleir vil ha et litt forbedret opplegg for barmarkstrening og at det etter all sannsynlighet også vil bli tilbudt akrobatikkleksjoner med kvalifisert instruktør.

Mange har brukt mye tid
Treningsperioden har vart i tre uker, men forberedelsene og klargjøring av isen med mer startet mye tidligere enn dette. En stor takk til alle som har bidratt til at arrangementet har blitt gjennomført på en meget god måte: Dette gjelder ismaskinkjørere, trenere/ instruktører. Leirforeldre, matansvarlige og andre som har brukt mye tid på leiren. I år har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger til oss.

Vi håper på å se de fleste igjen også neste år.

Hvis du vil se bilder mm, se på: www.figureskating.no 

Følg med når brosjyren for neste år arrangement kommer omkring årsskiftet.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.