Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

«Spektrum Borealis»:
Spennende planer i Tromsø

Illustrasjon: Vulkan Arkitekter as


«Spektrum Borealis» er det flotte navnet på flerbrukshallen for blant annet skøyter og svømming som Tromsø Skøyteklubb drømmer om å bygge like ved Ishavskatedralen på Mandela-sletta.

Verken kostnads- eller tidsplan er foreløpig utarbeidet. Lederen i TSKs baneutvalg, Leif-Harry Hansen sa på en pressekonferanse mandag at man vil arbeide videre med planene og konkretisere dem overfor kommunen etter hvert.

Ved å samkjøre skøytehall og badeanlegg er det store innsparinger å hente på driftsbudsjettet. Tromsø kommune har allerede begynt å arbeide med planer om et badeanlegg, og TSK ser store muligheter ved å samkjøre planene.

Lederen i Tromsøs næringsforening, Grete Kristoffersen er positiv til anlegget, som hun mener vil bidra til å trekke folk til byen, både som turister og som tilflyttere.

Også lederen i Tromsøs OL-organisasjon, tidligere ordfører Erlend Rian, støtter planene. Han tror at «Spektrum Borealis» vil styrke byens muligheter som kandidat til OL i 2018.

Leif-Harry Hansen sa på pressekonferansen at man ser for seg hallen bygget i et gjennomsiktig materiale, slik at det kan være en «lysende diamant» som glimrer og viser seg fram i mørketida. Hansen ser for seg at hallen med sine gjennomsiktige vegger også vil passe ypperlig til konserter der både nordlys og midnattsol kan «spille» med.

Blant aktivitetene som kan legges til anlegget er bandy, curling, friidrett og klatring. Det vil bli mulig å arrangere store messer, innendørs skisprint og motocross i tillegg til en rekke aktiviteter for funksjonshemmede.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.