Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Suksess for historisk talentsamling på skøyter!

For første gang i historien har NSF gjennomført en talentsamling hvor kunstløp og hurtigløp deltok sammen. Målet er selvsagt kompetanseoverføring mellom grenene, slik norsk idrett generelt har hatt stor suksess med i flere år og at dette skal bidra til å skape vår felles visjon «Shaping the new skating generation». Eksperimentet slo meget heldig ut.

Det ble lagt vekt på basistrening og grunnteknikk, kvaliteter som vi vet er nødvendig for en tilfredsstillende utvikling.

Holdninger og erfaring ble belyst av flere ganger verdensmester og olympisk mester Kjetil Aamodt.

Av evalueringen på søndag kom det fram at mange løpere fikk et større perspektiv på hva de holder på med og hvorfor noe som ga en voldsom inspirasjon til å øke innsatsen mot en toppidrettsutvikling.

Kjetil la vekt på at man må sette av TID for å øve, deretter bygge basisferdigheter og fysikk. Man må ha interesse og fokus, samt virkelig like å trene. Kjetil tok også tak i kompetansen utøverne må tilegne seg og til slutt hvilke mentale ferdigheter man må ha for å få «killer-instinktet». Nervøsitet mente han at alle utøvere måtte lære seg å like. Nervøsitet var en utøvers venn som gjorde at man kunne prestere bedre.

Morten Bråten fra Olympiatoppen kjørte fem økter basistrening med utøverne i løpet av helgen. Denne treningen var meget inspirerende for utøverne og satt trening i perspektiv. Utøverne ble nok litt ”avslørt” på områder de bør være gode til som styrke og koordinasjon. «Slogan» nummer en for alle utøverne ble: Vi må være «trent for å trene, trent for å prestere»!

Tom Erik Oxholm kjørte en meget engasjert økt på søndag med fokus på grunnteknikk i skøyter. Også her ble løperne litt avslørt. Vi vet fra tidligere suksessløpere hvor viktig det er at grunnteknikken sitter 100% for å få effektivitet på isen, derfor kommer den sportslige ledelsen i NSF til å følge opp dette hyppig. Her bør klubbtrenerne skjenne sin besøkelse tid.

Hovedregelen under slike talentsamlinger som her, slik det tydelig ble annonsert under klubb seminaret på Hamar, og får de som ikke møtte der gjentar vi det her. Trenere er hjertelig velkomne på slike seanser, ja vi må vel nesten si, at det er en forutsetning at de er med i hvert fall så lenge de har løpere med i prosjektet! Foreldre er også selvsagt velkomne til å delta på frivillig basis. Skal vi få til et løft i flokk og en rød tråd gjennom organisasjonen er dette et «must». Men det kommer til å gå flere tog.

Det som er sikkert er at det blir jobbet godt. Det viser løpermassen som deltok. Innsatsen og talentet er det ingen ting å si på. Det må bare jobbes mer og med stor kvalitet.

Mer info om samlingen vil etter hvert bli lagt ut på NSFs nettside «Utvikling».

Finn

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.