Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Fire norske gull i «Veteran-VM»

Norske gullvinnere.
F.v. Arne Svanberg, Arne Kjell Foldvik, Rolf Pedersen og John Arthur Olafsen.

Det 14. uoffisielle veteran-VM (International Masters’ Speed Skating Games) gikk i Baselga di Piné, Italia, 25.-27. februar. Det ble i år fire norske gullmedaljevinnere: Arne Svanberg, Herkules (klasse 80 år), Arne Kjell Foldvik, Falken (70 år), Rolf Pedersen, Tromsø (55 år) og John Arthur Olafsen, Sandefjord (45 år).

Arne Svanberg var riktignok alene i sin klasse, men i sitt 81 år er det en stor prestasjon å fullføre, med 3000m og det hele. Han vakte også mest oppsikt av alle 177 løpere med intervju på italiensk fjernsyn og omtale i distriktets avis.

I tillegg til 4 gull tok vi 3 sølv, 2 bronse samt flere distanseseire og andre fine plasseringer. Renate Jeppsson og Erik Vea som tok gull i fjor, måtte nøye seg med hhv. 2.- og 4.-plass i år.

Til sammen deltok 177 løpere, hvorav 41 damer. Norge hadde nest største tropp med 36 løpere, hvorav 4 damer. For første gang deltok en løper fra Asia, Joung Kyu tae (60 år) fra Sør Korea. Det deltok også løpere fra Belgia, Canada, Finland, Italia, Latvia, Nederland, Russland, Sveits, Tyskland, USA og Østerrike – i alt 13 nasjoner. Vi håper på flere løpere fra Asia, deriblant Kina og Japan, i fremtiden.

Baselga kunne oppvise fint vintervær, men lite snø også der. På søndag blåste en liten vind på tvers av banen. Italienerne var hyggelig vertskap, men ikke alle ting forløp helt prikkfritt. Neste år går Veteran-VM i Helsinki.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.