Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Fem nye banerekorder på Vikahaugene under LDM

Landsdelsmester Svein Tore Bø i gutter junior C sammen med sine konkurrenter under premieutdelingen.

På grunn av værforhold og tekniske problemer med skøyteanlegget i Stavanger, ble Landsdelsmesterskapet (LDM) flyttet til Vikahaugane på Stord.

Allerede lørdag ble det satt to nye banerekorder, begge av Camilla Hallås Farestveit fra Bergen Skøyteklubb. På grunn av sykdom måtte hun trekke seg fra søndagens løp. Helgens første rekord satte Camilla på 300m med tiden 29,2 i sterk kamp med Hanne Haugland fra Austevoll, som fikk tiden 29,3. Til gjengjeld satte Hanne banerekord på 500m med tiden 50,0 og ble også landsdelsmester i kl. jenter 12 år. Camillas andre rekord var på 1500m.

På 3000m ble det også satt nye banerekorder. Den første ble satt av Inger Marie Schjøtt Lie fra BSK. Hun ble også landsdelsmester i kl. jenter JC

Stords hjemmefavoritt, Svein Tore Bø, fikk kjempe seg gjennom 3000m mot Fanas Cristoffer Hauge. Svein Tore var sterk og kom inn til tiden 5.17,1 , satte dermed ny banerekord og ble også landsdelsmester i kl. gutter JC. Svein Tore hadde også de beste tidene på samtlige distanser som han deltok i under LDM.

Mens Roald Farestveit (BSK) sekunderte mesterskapets løpere, holdt Fanas humørfylte speaker, Dag Rasmussen tilskuere og løpere oppdatert på rundetider og resultater. Det var flott å oppleve stemningen blant løpere og tilskuere der de heiet på løpere på tvers av klubbene.

Stavangerløperne har hatt en noe amputeret skøytesesong pga det vedvarende mildværet, som har igjen ført til lite istid, men løperne gjorde likevel en fin innsats.

Skeisegruppa i Stord IL hadde virkelig lagt seg i selene og fått til et flott mesterskap, som de kan være stolte av. Lørdag arrangerte de også bankett for løpere og andre skøyteinteresserte. Her ble også vist video av alle mesterskapets løpere.

Øverst t.v.: Alle deltakerne i gutter 10 år. Over: Inger Marie Schjøtt Lie får banerekord-pokal av Henning Nordfonn. Til venstre: Stolte rekrutter med sine premier.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.