Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

- Vi vil ta tak i inline-mulighetene!

Stig Halvorsen tar i sitt innlegg på debattsiden opp et tema som er veldig viktig! Takk for det. Sentralt vil vi med alle de ressursene (små) og all den energi vi kan, ta tak i inline-mulighetene i Norge. Blant annet har vi kontakt med svenskene slik at vi både kan samarbeide og lære av hva de har gjort. På klubbseminaret på Hamar sist uke ble dette tatt opp som tema. Det ble videre enighet om at det ikke skjer stort om ikke klubbene tar tak i dette som jobber ute i førstelinja.

NSF vil initiere og legge opp til både demoteam-besøk fra Salomon, for de klubbene som melder inn ønske om dette, brosjyre som beskriver mulighetene inline gir og en video kan bestilles hos Salomon. Videre legger vi opp til å utarbeide en terminliste for inline løp og en Norgescup i samarbeid med en eventuell hovedsponsor.

”Dobbelpush” blir uavlatelig diskutert innen miljøet. Dette er en interessant vinkling på teknikk, men ”first thing first”: vi har mye å ta tak i for å kunne underbygge egenskapene som kan føre til teknikkutvikling. Rent treningsfaglig er det slik at man ikke ”bare gjøre det” sånn uten videre med etablerte løpere.

Chad har utført denne teknikken siden han var 8 år. Hva klubbtrenerne vil gjøre med dette, se det er en annen sak. Det er mange detaljer i all sportsutøvelse som tilsynelatende mange ”henger” seg opp i, men alt har en historie. Rom ble ikke bygd på én dag.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.