Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak jenter

Jeg skulle ønske at noen fra forbundet for en gangs skyld ville forklare hvorfor uttaksreglene stadig må være så strenge, også på hjemmebane. På hvilken måte ville det skade løpere som Hemmer, Haugli og Køpke å delta i verdenscupen på hjemmebane, og på hvilken måte er det gunstig for dem å sitte ved siden av og se på at dårligere løpere deltar mens de selv ikke får en sjanse til å prøve seg mot internasjonale konkurrenter? Kan det dokumenteres at løpere som sliter med å oppnå forventet fremgang klarer seg bedre ved å vises en kald skulder enn ved å støttes opp av landslagsledelsen?

For andre løpere enn de aller beste er internasjonale konkurranser til for at de skal møte bedre løpere som de kan lære av, skaffe seg internasjonal konkurranseerfaring mot jevnbyrdige konkurrenter, og generelt den stimulansen som en internasjonal konkurranse er - belønningen for alt treningsarbeidet. Eller er det ikke slik? Hvis det ikke er slik, hva er det da?

Det skal jobbes mye for å komme opp blant de 40 beste i verdenscupen. På grunn av hjemmebanekvoten har vi nå muligheten til å gi også løpere på dette nivået en stimulans som kanskje kan være avgjørende for motivasjonen til å kjempe seg videre oppover. Hvorfor ikke benytte den?


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.