Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Gjør sport av rulleskøyter

Viser til mitt tidligere innlegg hvor jeg mener at Chad Hedricks inntreden på is kan skape ny giv i norsk skøytesport. Dette betinger at vi setter oss inn i teknikken. Videre at en satser på rulleskøyter på sommertid for å skape rekruttering. Disse to idretter passer i lag som hånd og hanske. Leser i Skøytesport at Finn Aamodt er våken og vil bruke rulleskøyter i rekrutteringssammenheng. Her er det mye å ta fatt i. Skøyteforbundet er jo ansvarlig for sporten, men gjør jo lite/ingenting for den. Ser man for eksempel på hjemmesiden til Sveriges skøyteforbund, ser en at satsningen er en helt annen. Så ansvaret ligger helt klart hos skøyteforbundet. Leder ikke de an og stimulerer klubbene, vil ingen økt aktivitet oppstå. Bjørg Eva Jensen med flere har jo i sterke ordlag i vinter satt fokus på rekrutteringsproblemet i skøytesporten. Rulleskøyter er fartsfylt - det fenger ungdom. Videre er det mulig med enkle midler å lage breddeidrett av dette. Over hele Sverige bruker en tomme parkeringsplasser som trenings/konkurransebaner. Hos Norges Skøyteforbund snakker man knapt om dette som sport. Selv har jeg i en alder av +40år som eneste nordmann deltatt i tre nordiske mesterskap på rulleskøyter i lag med unge svensker, dansker og finner. Jeg burde jo egentlig vært tilskuer.

Så Finn Aamodt & Co: GJØR SPORT AV RULLESKØYTER - NÅ. Dette vil styrke visjonen om «NYE NORGE» - «Skaping the new skating generation» med både OL-gull på is i 2010 og OL-gull på hjul sommertid i Paris i 2012 som siktemål.

Til slutt en link til en amerikansk artikkel skrevet av en av Chads tidligere harde konkurrenter. Denne utdyper hvorfor «Chad push» er så effektiv på langsidene av en 400m isbane: KLIKK HER!  

Heia Norge!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.