Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Respons til Espetvedt

Det var med glede jeg så at noen hadde en reaksjon på skøyteproblematikken i Trøndelag. Det som (fortsatt) gjør det litt betenkelig er at den kommer fra vest. Det andre betenkelige er at Espetvedt uttaler seg om en sportslig problemstilling uten å sette seg inn i den. Selvsagt gjelder ønsket om hall over alt. Å legge en hall til Austevoll hadde sikkert ikke smakt godt hos BT-leserne. Det tredje er at han ikke vet nok om kommunalpolitikk til å uttale seg på vegne av andre enn kun et få entusiaster, slik jeg leser ham. Jeg kan jo snu på flisa og utfordre bergensere og vestlendinger; hvor ble det av skøytehallen i Bergen som det ble snakket så høyt og varmt om? Å få til et ”frivilligprosjekt” i Trondheim, hvor mange i utsatte posisjoner med doble idretts- og politikerroller, er ingen enkel sak. Jeg har prøvd, og hadde Espetvedt lest innlegget mitt, hadde han visst bedre enn å innsnevre problemstillingen til kun å gjelde noen få interesserte. En ”skøytehall” i en kommune med trang økonomi er ikke løsningen, og som jeg hevder i mitt innlegg er begrepet ”utvidet flerbrukshall” mitt utgangspunkt og fokus.

Det er fint med interesserte, vi er en slags opinionsbærere, men i en idrettsagenda og -kontekst har vi svært lite vi skulle ha sagt; proffidretten og kommersmedia har kommet oss i forkjøpet. Vi kan gjerne klage og gråte over dårlige idretts/-ledere og -politikere som er satt der for å fronte egne særidrettssaker, slik som vi sliter med i Trondheim. Innen disse er ryddet av veien, kan bare Trondheim og Bergen glemme å vinne over det som pr. politisk definisjon er viktigere sosiale saker. Slik er de (idretts)politiske realiteter, dessverre.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.