Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Medias lunkenhet

Artig å lese de siste fire innleggene på debattsiden; mange gode argumenter og forklaringer på medias lunkenhet, men ingen har nevnt løperne og de andre interessante mennesker rundt dem.

Når var Peter Mueller sist på skjermen? Jeg skulle gjerne ha hørt ham snakke og fortelle.

Finn Aamodt da, annet enn når han begynte i stillingen? Det var jo en kjempeflott tv-film i fjor om han, sønnen og alpinsirkuset. Få tak i filmfolkene bak og lag en slik film om skøyteløperene og menneskene i deres miljø.

Og så var det løperne... Navnene havner i avisene med noen tall bak, men hva med noen gode intervjuer med dem? Er de kun maskiner som NSF markedsfører mot sponsorene? Hva med litt skjermtid spandert på dem, istedenfor å vise bilde av banen og snakke til menigheten? Man kunne sikkert spandert et par runder av en 10.000 m på å intervjue noen mens løperne og klokken vises i bakgrunnen for de som fører rundetider.

Når ble rally interessant for folket? Ikke de årene mens menigheten lovpriste det tekniske; det var da mennesket Petter Solberg ble markedsført ovenfor folket.

Hvorfor var Tour de France så interessant de seneste år? Fordi mennesket Lance Armstrong sto frem.

Stoppeklokken er bare et teknisk hjelpemiddel nødvendiggjort av skøyteløpets utforming. Det interessante er identifiseringen av og kampen mellom menneskene som deltar.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.