Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Fra NM i Tromsdalen til VM-gull i Inzell

I januar 2003 gikk NM i sprint av stabelen på Tromsdalen kunstisbane. Grått og kjedelig uten noen store stjerner – verken på startstreken eller på seierspallen. Rune Stordal vant herreklassen foran minst like ukjente Even Wetten. Pensjonisten Ådne var faktisk mesterskapets største attraksjon – helt utenom konkurranse.

 

Og norgesmesteren fra Bergen og Geithus - han skulle legge opp, kunne vi lese etter endt 2003-sesong. Men akk hvor lite vi den gang visste om fremtiden. NM i Tromsdalen ble nemlig startskuddet for et ikke så rent lite mirakel i norsk skøytesport. Vel to år etter NM-arrangementet i Tromsø går de to herrene som klatret opp på seierspallen i Tromsdalen med baksiden av Fløya i ryggen, hen og blir verdensmestere på hver sin distanse på Gerhard Zimmermanns gode gamle rekordbane i Inzell! NM-toer Wetten fra Hamar på 1000 meter og NM-vinner Stordal på 1500 meter. Vi skal aldri mer spå om fremtiden. Dette var utrolig og fantastisk!

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.