Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

NM og landslaget

De beste må være med i NM, det bør det ikke være noen uenighet om. Slik det har blitt nå, uten at de beste er med, har NM kokt ned til å bli et vanlig norgescupstevne for spesielt interesserte. Med så mange lange pauser som det er på den internasjonale terminlista, må det vel være mulig å finne en dato som passer for de fleste.

NM i sprint ble også avviklet uten at de beste deltok. Har ikke NM noen status lengre? Og hvorfor konkurreres det ikke mer (oftere)?

Etter en forholdsvis travel november i worldcupsirkuset, er det pause i hele desember. I stedet for å reise til Kanariøyene for å trene, hadde det sikkert vært mulig å trene hjemme og gått NM i denne perioden. Det minner meg litt om friidrettens Marius Bakken som tydeligvis synes det er mye mer moro å trene enn å konkurrere. Han trener mye, men konkurrerer lite. Jeg tror ikke man blir noe bedre av det. Jeg skjønner ikke at noen gidder å trene i 7-8 måneder bare for å delta i noen få løp.

Få flere worldcupløp inn på terminlista, det er ikke dermed sagt at "alle" skal gå alt, jamnfør andre vinteridretter, der det er mulig å stå over et løp uten at du mister alle muligheter i sammendraget. La de nest beste også få prøve seg.

Jeg regner med at de fleste skøyteinteresserte har merket seg hva amerikanerne driver med. Der gåes det shorttrack og rulleskøyter året rundt. Så avser de 1-2 måneder i året til hurtigløp. Resultat: firedobbelt på 1500m og sammenlagtseier i VM allround. VM enkeltdistanser gjenstår, det er ikke sikkert de gjør det svakere der.

Etter dette hjertesukket registrerer jeg jo at norsk skøytesport er på full fart framover, og det gleder virkelig et gammelt skøytehjerte, som fikk skøytedilla i 1957 da Kuppern ble verdensmester for første gang. Så tross alt blir jeg nok å finne blant de "seksogtredve" spesielt interesserte når NM starter i Drammen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.