Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hallen i Bjugn

Vedtatte flerbrukshall inkludert hurtigløp på skøyter er i alle sammenhenger en god investering for nærmiljø og region. Kombinasjon av flere idretter og aktiviteter effektiviserer bygge- og driftskostnadene. Bevermark og andre skøyteentusiaster fra Fosenhalvøya har i en mannsalder jobbet for skøytesporten. Interessen har de også dokumentert ved svært mange og lange reiser til allround-VM rundt om i verden.
 
Når Bjugn reagerer og realiserer i stedet for Trondheim, burde dette roses. Trondheim har etter hvert fått for store sko i ski og fotball. Blest og PR for skøytesporten har vært nesten fraværende i denne byen de siste 10-15 årene. Trondheim har altså kun seg selv å takke. Storbyene og innlandet er profilert (gjennom næringslivet) på ski og fotball. Mens den ekte folkelige nasjonalsporten skøyter er høyt elsket og aktiv i hele kyst-Norge. Her på Vestlandet er kommunene Austevoll, Stord og Øygarden kun noen av mange aktive kystkommuner for skøytesporten. Det samme gjelder også i store deler av kyst-Norge for øvrig. Dette er fordi skøyter var eneste vinteridrett mange på kysten hadde befatning med når det var klarvær om vinteren. Nedbør var nesten alltid i form av regn - derfor ingen skisport.
 
I dag har vi teknologi som gjør det interessant for stadig flere å bygge skøytebaner (store og små) på en økonomisk og miljøvennlig måte som kan gi anlegg og nærmiljøet driftsfordeler. Dette har Bjugn forstått. Storbyene Oslo, Bergen og Trondhjem burde forlengst ha gjort tilsvarende. Men i disse urbane strøkene er man mer opptatt av fasade enn innhold. Derfor er det svært vanskelig å få realisert noe som helst der.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.