Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hallen i Bjugn

Med en beregnet tilskuerkapasitet på 4000 blir det neppe noe senior-EM eller -VM i Bjugn. Hvis derimot kapasiteten kan økes til 6000, blir sjansene større. Flere arrangører de siste 10 årene har arrangert VM med en kapasitet på rundt 6000 ( f.eks Stegny i Warszawa 4800 og Ruddalen i Göteborg 6000). Selv med kun 4000 er det selvfølgelig ikke umulig. World Cup derimot bør være innen rekkevidde. I 94/95-sesongen arrangerte vi World Cup på Slåtthaug i Bergen med 3500 tilskuere over to dager i dårlig vær utendørs! Kapasiteten var ca. 5000 pr. dag.

Det er svært viktig å informere media, publikum og aktive om infrastrukturen i området. Spesielt viktig er det å informere om enkle og raske transportalternativer til og fra Bjugn. Diskusjonen med T.B. Hansen illustrerer dette.

Det er i tiden som kommer viktig å informere radio og TV-stasjonene om hva som er i ferd med å skje i Bjugn. Det samme gjelder næringsliv og politikere i Trøndelag og landet forøvrig. Her bør også Skøyteforbundet utnytte PR-muligheten for skøytesporten og Bjugn. Forbundet med ildsjelen Arild Gjerde kan helt sikkert få til noe spennende i samarbeid med Bevermark og resten av Bjugn-gjengen.

Jeg forventer derfor at alle gode skøytekrefter i Norge nå går inn for world cup i Bjugn snarest. På sikt kanskje også EM og VM ?

Storbyer med internasjonal flyplass er selvfølgelig bedre steder å arrangere EM og VM. Dette fordi overnattingskapasiteten og avstanden fra nærmeste internasjonale flyplass er to viktige faktorer ved slike arrangement. Nå ligger imidlertid Ørlandet flyplass kun 13 km fra hallen. Dessuten er Værnes kun 2 timer unna. Heerenveen ligger f.eks. 2 til 3 timer unna Schiphol flyplass i Amsterdam, Vikingskipet på Hamar ca. 1,5 til 2 timer unna Gardermoen og Collalbo (EM-07) ca 4 timer unna München eller Milano. Dessuten har Hamar ALLTID for liten overnattingskapasitet ved store mesterskap. Derfor kommer det alltid færre hollendere til Hamar enn andre steder der det holdes store mesterskap. Kanskje burde Oslo, Stavanger eller Bergen begynne å tenke på skøytehall ? Eller blir det Arendal eller Kristiansand først? Trondheim ser ikke ut for å ha nok interesse... ikke sant?

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.