Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Mediadekningen

Forrige sesong var ikke akkurat en sesong som fortjente de store medieoppslagene hva angår sportslige prestasjoner. Vi som kjenner litt til norsk skøytesport, vet imidlertid at det er mange talenter og kanskje viktigere - treningsvillige løpere - i yngre rekker, som det er all grunn til å følge med fremover. Vi som har et hjerte for skøytesporten har etter min mening absolutt mange grunner til å glede oss mht. fremtiden. resultatene denne sesongen viser da også det til de grader - jeg bare nevner Maren, Håvard, Anette, Even og selvsagt Øystein stikkordsvis.

Forrige sesong registrerte jeg en del frustrasjonsytring vedrørende mangel på positiv medieomtale og idretten vi er så glad. Jeg hev meg ikke på disse ytringene forrige sesong, fordi jeg nok mener det må være en viss sammenheng mellom prestasjoner og forventet spalteplass i media - og etter min oppfatning var de sportslige prestasjonene slik at jeg nok mener vi skøyteentusiaster må være nøkterne mht. medias prioriteringer.

Men - det var i fjor! Vi som har fulgt norsk skøytesport innenfra, er vel egentlig ikke i sjokk over den ene norske suksessen etter den andre denne sesongen. Jeg prøver selvsagt ikke å si at det var å forvente - det er knalltøft i toppen - mitt poeng ar imidlertid at resultatene ikke er "som lyn fra klar himmel". Vi har forstått at det kan være noe på gang. Kanskje vi ikke helt har trodd på det - men det har heldigvis Aamodt og Mueller - og hvilken sesong vi nå er midt oppi. Mitt skøytehjerte er i ferd med å smelte, fy søren jeg er glad i dere som står for disse resultatene bare så det er sagt!

Men hva med media denne sesongen da? Hva med å gi anledning til Ola og Kari å få ta del i den heftige duellen mellom Romme og Øystein på 5.000m og 10.000m? Neida, skøytepublikum får lese resultatbørsen! Ja vel, sier jeg - dette blir det nok skøyteinteresse av i det norske folk...
 
På sett og vis er det greit nok med oss spesielt interesserte. Vi vet hvor vi finner informasjon. Vi klarer å oppdatere oss i dagens internettverden - men hva med de som ikke selv aktivt søker på aktuelle websider, og hvordan bidra til å fange folks oppmerksomhet nå som resultatene hagler inn? Er det slik at norske TV-team og journalister er redde for å fryse på en skøytestadion - eller hva er det...
 
Det er selvsagt inneværende helgs skandaløse dekning av enda en gedigen opptur på isen - Evens sølv og Øystein gull - jeg først og fremst har i tankene.
 
Det må da være påregnelig - også for en skøyteentusiast - å forvente å se i hvertfall pallplass-løpene i sin helhet på en eller annen TV-kanal, samt å forvente ordentlige volum på resultatene i de riksdekkende avisene. Men neida, jeg har svitsjet og svitsjet på fjernkontrollen i helgen - men har altså stort sett fått inn ballidrett og heller lite med tradisjonell norsk vinteridrett - ja bortsett fra NM på ski da som har blitt fyldig vist, også heldigvis hopp da. Men skøyter? INGEN TING – sportsreportere, hva er det som skal til?
 
Dette er virkelig ikke bra. Jeg vil nå henstille til NSF å ta dette opp - på ordentlig og saklig måte - med aktuelle media-kontaktpersoner, for denne helgen er ikke mindre enn skandaløst gjengitt - sett på bakgrunn av de ekstremt gode prestasjonene!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.