Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Uttak til junior-VM

Jeg viser til informasjon om uttak til junior-VM på Skøyteforbundets nettsider. Her er 3 gutter tatt ut til VM, men ingen jenter. Dette kan ikke være annet enn en grov diskriminering av jenter innenfor norsk skøytesport.

Etter det jeg er kjent med så var det resultater fra junior-NM som var kriterium for uttatt til junior-VM. Dette var et mesterskap hvor både gutter og jenter deltok. De tre beste gutten ble tatt ut, men ingen av jentene.

Det som jeg nå ser er at kriteriene endrer seg etter hvem en tror vil oppnå resultater i junior-VM, og ikke hvordan plasseringen var i NM. Det er ikke etterrettelig at nå Norges
Skøyteforbund endrer kriteriene slik at det går i disfavør av jentene.

Jenter, så vel som gutter trenger inspirasjon og noe å strekke seg etter. Når en opplever noe slik som dette, så har det betydning både for de som var i gruppen til å bli tatt ut (nr. 1, 2 og 3) og for de som kommer etter.

Er det bare i festtaler en sier at nå skal en satse på jenter, eller skal de konkretisere seg ved uttak til denne type mesterskap. Diskriminering på dette stadiet er ingen tjent med og nå er det på tide at noen slår et slag for jentene slik at de kan få muligheter i fremtiden.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.