Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kongen og skøytesporten

I sammenheng med at det spanske kongeparet var på statsbesøk denne uken, ble det invitert til gallamiddag med taler. Det var under denne gallamiddag og påfølgende tale at kong Harald V viste til fulle at han ikke når sin far og farfar til anklene.

Jeg skvatt i stolen da TV2 sin reportasje fra gallamiddagen gikk over skjermen.
Grunnen til dette er selvfølgelig en horribel kommentar fra Vinterlandets statsoverhode.

At dagens journalister er ignoranter, er særdeles beklagelig, men når statsoverhodet får seg til å påstå at fotball er nasjonalidrett i Norge, må man reagere med kraft.
Selv om majesteten ikke skulle skrevet denne talen selv, så må man forvente at et norsk statsoverhode ikke presenterer Norge som noe annet enn det Norge er.
En nordmann som påstår at noen andre idretter enn lengdeløp på skøyter, skihopp og langrenn er Norges nasjonalidretter, har ingen rett til å kalle seg nordmann.

Jeg forventer at et oppegående skøytemiljø i Norge nå tar avstand fra kongen og hans familie. Undertegnede vil bli særdeles provosert dersom en norsk skøytespeaker presenterer noen av disse ignorantene på et skøytestevne hvor jeg er tilstede.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.