Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

NM i kunstløp

Jeg nekter nesten å tro at ikke NSF sender flere enn en løper fra seniorer til norgesmesterskapet. Synes det er en stor skam, og det er vel kanskje fordi det er jeg som ikke blir sendt. Andre ser sikkert på det på en helt annen måte en meg, men selv synes jeg det bare er leit og trist.

Har fått tilbakemeldinger fra andre rundt meg som har spurt hvorfor jeg ikke er påmeldt. Jeg har jo vært påmeldt, men klarte ikke kravene dere stilte (test 8), og dermed fikk jeg ikke være med. Har stilt opp i 3 av 4 konkurranser som har vært, som eneste utøver i to av dem og trent de gangene jeg har kunnet trene. Kunne dere ikke bare sagt til meg med en gang sesongen begynte at jeg bare kunne glemme å prøve? Unnskyld sinnet mitt, men etter å ha drevet med kunstløp i snart 20 år føler jeg at dere ikke tar vare på de eldre løperne som dere har sagt at dere skulle gjøre.

Påmeldt og kvalifisert eller ikke er to forskjellige ting. Er du ikke påmeldt er det greit, men har du ikke kvalifisert deg, så har du jo prøvd.

I år må jeg få rose NSF-kunstløp med å ha begynt med Sonja Henie-prosjektet og også for mange samlinger. Vet ikke om jeg vil eller skal takke for at jeg endelig fikk være med på en samling i Norge, men likevel takk.

Rett før norgesmesterskapet i fjor var jeg i på audition for Disney on Ice. Det gikk veldig bra, og i sommer fikk jeg mail om at de ville ha meg med på et av showene deres. Det var en glede å høre, men på den andre siden var jeg bestemt på å konkurrere i flere år til. Å takke nei til det var en av de vanskeligste tingene jeg har gjort, men det ble ikke bedre av å ikke bli tatt ut til NM i år. Har angret mye på det nå etterkant.
 
I fjor når dere også satte krav til seniorklassen om at få være med i NM, måtte du klare 2 axel i programmet ++. Dette endret dere jo, men hvorfor gjorde dere ikke så mye mer med det? Hvorfor har dere ikke endret reglene i år hvor det bare er to utøvere? Flertallet av dem som var med i fjor har sluttet, og nå er det bare to seniorløpere i Norge, én i Oslo og én i Bergen.
 
Jeg kan ikke snakke for den delen jeg selv ikke er, men må si jeg for min del hadde satt veldig stort pris på at noen kom bort og sa hva jeg burde øve på eller hva de krevde av meg for å i det hele tatt få være med på noe. I Norge er 21 år en «gammel» alder for å stille opp i konkurranser. Noen ganger får man følelsen av at man like godt bare kan stå der på isen når musikken begynner og bare ikke gjøre noe.

Det jeg hadde ønsket mest av alt var jo å få være med på norgesmesterskapet i år. Jeg visste jo på en måte når jeg gikk av isen på den konkurransen i Asker, at «det var det». Jeg må selv bite i det sure eplet å si at det var ikke noen andre sin feil enn min egen, at jeg ikke klarte testen. Det er like surt likevel og like kjedelig å vite at det bare kommer til å være én deltaker med. Hvorfor sender dere ikke i hvert fall de to dere har?

Jeg vil avslutte med å ønske alle en fortsatt god jul og et godt nytt år.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.