Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

NSF og Mari Hemmer

Allerede i fjor mente jeg at Mari Hemmer ble forbigått ved uttaket til de første WC-konkurransene, og skrev om det på Skøytesports debattsider. Da startet WC med flere løp i Nord-Amerika, slik at de 3 jentene som ble med landslaget, fikk beholde den statusen hele sesongen. Mari overlatt til seg selv til tross for at hun var nest best på langdistansene sesongen sett under ett.
 
Heldigvis har Mari stålsatt seg til å fortsette å trene og beviste under NM i Vikingskipet for et par uker siden at hun er bedre enn noen gang, og en klar 2-er på langdistansene i Norge. Hun har også forbedret seg kraftig på 1500 m. Det var ikke mulig å forbigå henne til WC-løpene i Nederland. Der ble hun plassert i B-gruppen på 3000m, mens Anette Bjelkevik ble plassert i A-gruppen. Det må ha helt andre grunner enn prestasjoner på isen denne sesongen. Mari var vel så uheldig med trekningen som mulig, da jeg har forstått det slik at hun måtte gå alene i 1. par. Likevel gikk hun på 4.15 og var 3/10 sek fra 2. plass i B-gruppen. Det synes jeg er en strålende prestasjon (to sek bedre enn Dag Forness' veredensrekord).
 
Når jeg nå ser i avisene at Mari ikke er uttatt til neste WC i Berlin, blir jeg både trist og provosert på Maris vegne. Jeg regner da med at alle som er uttatt til Berlin, er kvalifisert til å gå i A-gruppen. Ved å behandle Mari på denne måten gang etter gang, blir det jo ekstra tungt for henne å holde fokus, da hun må bevise noe ekstra hver gang. Hva er det som ligger bak, er det prestisje ute og går? Den trener eller hurtigløpskomite som ikke setter pris på at løpere utenfor kan utfordre det etablerte landslaget, er ikke oppgaven voksen. Hvis oppgaven er å gjøre de beste enda bedre, trenger de gode utfordrere. Det er slik norsk skøytesport kan bli bedre, ikke ved at en liten elitegruppe skal beskyttes mot nasjonale angripere.
 
Hvis det er for sent å få Mari med til Berlin, synes jeg skøyteforbundet øyeblikkelig bør ta kontakt med Mari å si unnskyld, og samtidig be henne sikte seg inn på den første WC-konkurransen hvor damene skal gå 5000m.

 

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.