Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Vintersport?

Det som teller i dag er å bygge innendørsbaner. Verdenscupløp og internasjonale mesterskap legges i større og større grad (70-80 % ?) til innendørsbaner. Og rekorder, rekorder, rekorder er gjennomgangstemaet hver bidige gang. (Parallelt med dette synes TV-kommentatorene å ha mistet grepet på poeng og sammenlagtplassering, noe som for så vidt er en annen diskusjon.)

Når det gjelder fremtidige OL-anlegg er det visst opplest og vedtatt at skøyteløp skal utøves innendørs. Om dette faktisk er obligatorisk vet jeg ikke.

Men spørsmålet er om dette er en ønsket utvikling? Er det fortsatt en vintersport vi snakker om? Kort sagt: er det bare jeg som begynner å savne en smule variasjon fra stevne til stevne når det gjelder temperatur, nedbør og til sjuende og sist vinnertider? Er det bare jeg som lurer på hvorfor alle internasjonale løp som avholdes i Nederland - og det er som kjent mange - på død og liv skal gå i Heerenveen? Og Hamar, for vår egen del?

I løpet av noen få år på begynnelsen av 80-tallet ble det avholdt mesterskap i Deventer, Assen, Heerenveen, Larvik, Trondheim, Oslo, Hamar…
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.