Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

EM-uttak

Enkelte har tydeligvis halvveis svelget utsagnet om at det å fylle en av tre plasser til EM for kvinner kan begrunnes sportslig. Et kriterium på ”god nok” kunne kanskje være at en kvalifiserer seg til siste distanse. I EM 2006 ser det for meg ut som om grensen for den siste plassen på 5000 m. gikk ved 13.plass (enten på 3000 m. eller etter sammenlagt på tre løp).

13. plass på 3000 m. på Hamar i 2006 tilsvarte 4.17,0. Dette er åpenbart innenfor rekkevidde for Mari Hemmer, derimot neppe for Hedvig Bjelkevik.

13. plass på tre løp i 2006 tilsvarte 124,3 p. – dvs. for eksempel 40,5 – 2,02 - 4,19. Her hadde vel Hedvig Bjelkevik hatt en fair sjanse til å greie grensen.

Lars Finsen har vel ellers sagt det som trengs med sine tre spørsmål. Jeg tviler ærlig talt på at det kommer svar, men taushet kan også være talende. God jul til Mari Hemmer!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.