Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Lagkonkurranser

Leste innlegget til Lars Finsen 15.10. Jeg tror dette med lagkonkurranser kan være motiverende for klubbene. Hadde selvfølgelig vært ekstra motiverende med bra premier, men her vet jeg for lite om mulighetene. Mulig dette også kan være en måte å få med flere (også lokale) sponsorer.

Har også tenkt litt på dette i landslagssammenheng. Jeg tror det kunne være en ide å utvikle noe ala det de har i friidrett. Husker også 5-landskampene på skøyer fra slutten av 60-tallet med glede. Hva med en A-serie med f.eks. de 5 (evt. 6) beste landslagene (3 sprintere og 3 allroundere pr landslag), og så tilsvarende i en B- og en C-gruppe (her evt. med 2 sprintere og 2 allroundere pr. landslag). Arrangere VM (OL) for landslag hvor siste i hver gruppe (A og B) rykker ned og beste (i B og C) rykker opp. Dette kan bli publikumsvennlige stevner med 15 evt. 18 par pr. klasse. Jeg tror grunnlaget for dette ikke er noe dårligere enn på 60-tallet. Det er i dag flere nasjoner som har flere gode løpere både i all-round og sprint. (Enkelte har gode sprintere men er litt svakere i all round, men kanskje en slik "W-cup" for landslag kunne vært motiverende også her?).

Landslagene kan første gang samles i grupper etter visse kriterier man bli enige om.
Jeg kan f. eks. se for meg ca. følgende grupper:

A-serie: Nederland, USA, Norge, Russland, Canada, Japan
B-serie: Italia, Finland, Tyskland, Korea, Kina, Polen,
C-serie (resten): Kazakstan, Sverige, Østerrike, Ungarn, Romania, Frankrike, Belgia,
Tsjekkia, Sveits, Ukraina, Hvite-Russland

Det arrangeres ett stevne hvert år, gjerne i kombinasjon med et felles W-cup stevne for sprint og all-round (ref. årets WC i Torino)

Kanskje noe å jobbe videre med?
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.