Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Presse og oppmerksomhet

Hvis ikke farten blir større, så taper vi.

Vi, jeg skriver vi, for det er det dette handler om, en liten familie som kaller seg skøytesporten. En litt gammelmodig idrett, innpakket i en forsiktig moderne drakt, som gjør forsøk på å tilpasse seg krigen mot de store idrettene. Krigen om oppmerksomheten. I TV, aviser og internett.

Oppmerksomhet som gjør at unge velger skøytesporten. Oppmerksomhet som gjør at skøyter igjen er temaet under lunsjen på jobben. Oppmerksomhet som fyller Vikingskipet og andre haller som måtte komme i fremtiden.

Etter flere helger med World Cup, og nå siste helgs NM er oppmerksomheten blitt mindre og mindre. I øyeblikket er trener Mueller mer kjent enn norske løpere. Hans jobb er å få løperne til å gå fort. Det bør de gjøre litt oftere, hvis ikke taper vi enda mer oppmerksomhet. NM fikk notisoppslag i riksmedia. Forruten Erviks fine 5000 meter, var det lite å skrive hjem om.

Hvor har heltene tatt veien? De vi så opp til og kunne lese spalte opp og ned i aviser og stadig se på TV? I fjor het heltene Peter Mueller og Finn Aamodt. Det var før Torino-OL, og alle trodde at duoen var venner med magikeren David Copperfield. Men heller ikke denne duoen kunne trylle. Men de klarte et kunststykke; og nesten utkonkurrere Kupperns legendariske ”Sølv er nederlag” med det nye ” Vi skal tapetsere pallen”. Det ble i hvert fall oppmerksomhet ut av det.

Men hvor blir det av farten? I sprintmiljøet har våre venner fra Finland tatt det store steget. Mens Asia-løperne jakter bak. Allround-gutta lurer på hva Sven Kramer er lagd av, mens de skuler på Chad Hedrick som slanker seg etter en partysommer. Italienske Fabris har ikke hvilt på sine laurbær. Maren Haugli går omtrent like fort som i fjor. Til nå.

Men vi trenger, og roper etter nye helter. Helter som går fort over isen. Som kan skape oppmerksomhet og sloss seg frem, i avisene, på TV, på internettsidene, selv om håndballjentene vinner gull, Ole Einar Bjørndalen vinner igjen, den nye hoppyndlingen vinner for første gang mens Ole Gunnar Solskjær scorer mål og Knut Th. Eggen sier opp FFK-jobben. Får vi helter som klarer det – å få oppmerksomhet under slike omstendigheter? Da har de nemlig gått fort. Veldig fort.

Riktig god jul og godt nytt skøyteår til alle sammen!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.