Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Ødelagt uttaksstevne

Som arrangør av Oscarløpet / Norges Cup 4 tok Oslo Skøiteklub i sin markedsføring av stevnet tak i det beste poenget vi fant, nemlig at løpet var uttaksstevne for landskampen Norge-Nederland-Tyskland to uker seinere.

I arrangørklubben er vi provosert over at Norges Skøyteforbund ikke sørger for at statusen som uttaksstevne blir reell. Det blir den nemlig ikke når deltaking og valg av distanser i Oscarløpet surres til, og NSF etter alt å dømme tillyser nytt uttaksstevne helgen etter.

Med eller uten ”forhåndsaksept” var det løpere som ikke gikk de tre distansene som teller for neosenior menn (U23) i landskampen: 500, 1500 og 5000 meter. Dermed ble alle interesserte snytt for Oscarløpets tiltenkte status som et ordentlig og spennende uttaksstevne. Heldigvis fikk vi et skikkelig uttaksstevne i de øvrige klassene som deltar i 3-landskampen.

OSKs markedsføringspoeng før stevnet var godt, sett med lokale øyne, fordi flere Region Østviken-løpere var med i den fremste kampen om landslagsplassene i neosenior menn. Om Østviken-løpere kvalifiserte seg eller ikke – like fullt lå det an til spennende dueller om plassene på laget!

Dessverre tok ingen aviser eller andre media tak i dette poenget, sannsynligvis fordi det druknet i større begivenheter i ski og fotball, samt i Verdenscup-stevnet i Moskva samme helg. For oss som arrangørklubb gjør det imidlertid ikke saken noen bedre at media lot hele Oscarløpet forbigå i taushet.

Når NSF før skøytesesongen gir et stevne status som uttaksstevne, skal dette etter vår mening være fullt retningsgivende både for NSF, stevnearrangører, deltakere og alle andre involverte.

Klare linjer, rettferdig og sportslig atferd må til for å bevare og styrke skøytesportens stilling i folket. Behandlingen av Mari Hemmer i verdenscup-sammenheng de siste årene har ikke vært bra i så måte. Det surret som utviklet seg rundt uttak av neosenior menn til landskampen i Arendal 9. og 10. desember bidrar heller ikke til å fremme skøytesportens stilling.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.