Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Deltakelse i NC

Jeg har akkurat vært på stevne i Skien, Herkulesløpet. Det var dårlig deltakelse der. Få løpere. Fordi flere av dem som normalt burde vært med på et nasjonalt løp, heller går NC i Oslo. Det har vært slik på flere nasjonale løp i år. Løperne uteblir, til fordel for NC.

Vi fikk høre ved sesongstart at nå skulle alle jun.B-løpere få lov å starte i norgescupen, og at man da ville være meget restriktiv med yngre løpere. Hva ser vi? Jo, at flere og flere jun.C-løpere får delta i NC, også 13 åringer. De som er 15 og 16 år velger selvfølgelig NC framfor andre løp. Jeg har selv ei datter som går i Jun. B. Det har vært et pes i år å få fulgt henne til alle de NC-løpene som arrangeres så langt unna.

1. Ungdom har godt av å ha noe til gode, ikke få alt servert for tidlig. De bør ha noe å se fram til, noe å strekke seg etter. De ser snart ingen verdi i et løp som ikke er NC eller går inne i Skipet.

2. Hvem gidder å arrangere nasjonale løp, når løperne ikke kommer? Og hvor havner vi hvis det ikke arrangeres løp?

3. Hvorfor skal foreldre og lagledere slites ut så tidlig?

4. Hva gjør det med samholdet i klubbene når de «most important» løperne ikke kan gå løp der de yngste går?

Fra neste sesong ønsker jeg at det kun er Junior A som får gå norgescup, og at det ikke blir gitt noen dispensasjoner. Slik det er i år, er det ikke bra for rekrutteringen til idretten vår.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.